Fito farmacija

LG Seeds

Veče šampiona: Nagrađeni najbolji u agrobiznisu

U okviru 85. Poljoprivrednog sajma upriličeno je Veče šampiona.

Tradicionalno Veče šampiona je svečanost kada se najboljima dodeljuju nagrade i zahvalnice u različitim kategorijama iz oblasti agrara.

Na Večeri šampiona koje je održano u četvrtak, 17. maja, uručena su i priznanja Najbolji u agrobiznisu, a dobilo ih je 26 pojedinaca i kompanija.

Najbolji u oblasti prerade poljoprivrednih proizvoda – proizvodnja proizvoda sa geografskim poreklom, jeste Mediteranea DOO, Cetinje, Crna Gora, dok je Rubin KFT, Segedin, Mađarska, nagrađen za inovaciju godine u agrobiznis sektoru.

Radio-televizija Srbije, Beograd, nagradu je dobila za najbolju televizijsku emisiju za podsticaj agrobiznisa, Savez pčelarskih organizacija Vojvodine, Novi Sad, za najbolji naučnoistraživački rad u oblasti pčelarstva, dok je Opšte udruženje preduzetnika Bogatić najbolje udruženje u agrobiznisu.

Najuspešnija žena u oblasti dorade poljoprivrednih proizvoda je Ljiljana Milošević – Best ceed producer.

Lanaco DOO, Banja Luka, Republika Srpska, priznanje je dobio za najbolja IT dostignuća u agrobiznisu, a Opština Gornji Milanovac kao najuspešnija lokalna zajednica u podsticanju ruralnog razvoja.

Mladi lider u agrobiznisu je Danilo Jakovljević – Nukleus Agrar F1, Novi Sad, a Info tim logistika, Novi Sad, priznanje je zaslužio za informatička dostignuća u agrobiznisu.

SP-commerce DOO, Kragujevac, najbolji je u oblasti mlinske industrije, Hollo company DOO, Doroslovo, nagrađen je za najbolji mladi menadžment u agrobiznisu, dok je Gazdinstvo porodice Vozar najbolje poljoprivredno gazdinstvo.

Naučni institut za veterinarstvo Srbije, Beograd, najbolji je u oblasti korporativnih usluga u stočarskoj proizvodnji, a najuspešnija žena u agrobiznisu u oblasti veterinarstva dr sc. vet. med. Dobrila Jakić Dimić.

Mateo DOO – Mate Mrakovčić, Krk, Hrvatska, nagrađen je za inovaciju godine u agrobiznis sektoru, a European investment 021 NS Group, Novi Sad, najbolja je agencija za podsticaj agrobiznisa.

Dijamant AD, Zrenjanin, najbolji je u oblasti korporativnih usluga u agrobiznisu, Opština Vrbas najuspešnija lokalna zajednica u ostvarivanju interesa poljoprivrednika, a Veselin Đurišić – 13. jul plantaže, Podgorica, Crna Gora, najuspešniji je menadžer u agrobiznisu.

Zemljoradnička zadruga Zubin Potok najbolja je zadruga u agrobiznisu, dok je Nipas DOO – Kozarska rakija, Kozarska Dubica, BiH, najbolje poljoprivredno gazdinstvo.

Grad Zrenjanin najuspešnija je lokalna zajednica u podsticanju agrobiznisa, Agroklub DOO, Osijek, Hrvatska, nagrađen je za medijski doprinos u agrobiznisu, Jadranka Jevtović iz Kosjerića najuspešnija je žena u oblasti prerade poljoprivrednih proizvoda, a Naučno društvo agrarnih ekonomista Balkana, Beograd, nagrađen je za najbolji naučnoistraživački rad u oblasti agroekonomije.

Foto: sajam.net

Oznake:, , , ,

Ostavi komentar

Predstavljamo

“Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar 2019” u prodaji

Novu knjigu "Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar", izdanje za 2019. godinu moguće je poručiti online ili preko narudžbenice, ili je podići lično ...
Detaljnije

Najave događaja

Poljoprivredni sajam ove godine od 11. do 17. maja

Poljoprivredni sajam ove godine - izložbe, skupovi, edukacije, prezentacije, poslovni susreti, primena nauke u poljoprivredi ...
Detaljnije