Fito farmacija

LG Seeds
kuce na selu 22

Rezultati Ankete o strukturi poljoprivrednih gazdinstava u junu 2019.

Završena je Anketa o strukturi poljoprivrednih gazdinstava nakon dva meseca rada anketara na terenu.

Rezultati ankete u junu 2019. godine

Od 1. oktobra do 30. novembra 2018. godine rad na terenu je obavljalo 534 anketara koji su posetili oko 120.000 gazdinstava. Odziv gazdinstava je bio izuzetno visok, saopšila je 

Prikupljeni su podaci o korišćenom poljoprivrednom zemljištu, broju stoke, mehanizaciji, radnoj snazi na gazdinstvima, proizvodnom metodu primenjenom u poljoprivredi i dr.

Obrada podataka je u toku, rezultati dostupni javnosti očekuju se u junu 2019. godine.

Anketa o strukturi poljoprivrednih gazdinstava je finansirana iz pretpristupnih fondova EU, u okviru Nacionalnog programa IPA 2016.

Anketa se sprovodi u trogodišnjoj periodici, između dva popisa poljoprivrede, i predstavlja važno strukturno istraživanje u sistemu statistike poljoprivrede.

Informacije važne za strategiju i planiranje

Dobijene informacije koristiće kreatorima agrarne politike za donošenje odluka i kratkoročnih i dugoročnih strategija razvoja poljoprivrede, ali i poljoprivrednim proizvođačima za bolje planiranje poljoprivredne proizvodnje, ustanovljavanje poljoprivredne grane u koju bi trebalo investirati, kao i za prijavljivanje kod nacionalnih i evropskih fondova za podršku u poljoprivredi.

Pored toga, ovi podaci biće osnova za ažuriranje Statističkog registra  gazdinstava, od koga zavisi kvalitet podataka o poljoprivrednoj proizvodnji.

Oznake:, , ,

Ostavi komentar

Predstavljamo

“Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar 2019” u prodaji

Novu knjigu "Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar", izdanje za 2019. godinu moguće je poručiti online ili preko narudžbenice, ili je podići lično ...
Detaljnije

Najave događaja

novi-sad-sajam

Porodični dan na Poljoprivrednom sajmu je sreda, 15. maj

Poljoprivredni sajam u Novom Sadu, najveća i najznačajnija smotra agrara u centralnoj i jugoistočnoj Evropi od 11. do 17. maja ...
Detaljnije