Fito farmacija

LG Seeds

Redovna odbrana od poplava na Tamišu, a od nedelje više kiše

Između 50 i 80 mm kiše pašće u proseku od nedelje 12. maja, do utorka 14. maja nad teritorijom Zapadne Srbije i Vojvodine.

Na velikim rekama koje protiču kroz Vojvodinu trenutno nema problema.

Redovna obrana od poplava sprovodi se jedino na oko 62 km reke Tamiš, gde je vodostaj u opadanju, saopštilo je JVP “Vode Vojvodine”.

Vodostaji ostalih reka su ispod merodavnih kota za proglašenje redovne odbrane od poplava i kreću se u okviru proseka karakterističnih za ovo doba godine.

Stručne službe JVP „Vode Vojvodine“ aktivno prate stanje na terenu.

Na osnovu prognoza dobijenih od Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), od nedelje, 12. maja, do utorka, 14. maja, nad teritorijom Zapadne Srbije i Vojvodine očekuje se pojava ciklona koji će doneti povećanu količinu padavina.

Prognozirano je da će u prva tri dana pasti u proseku između 50 i 80 mm kiše, što predstavlja mesečni prosek za teritoriju Srbije.

U skladu sa prognozom RHMZ-a, izdato je obaveštenje vodoprivrednim preduzećima u Vojvodini da se preduzmu sve pripremne radnje predviđene Operativnim planom i normativima za sprovođenje odbrane od poplava, navodi se u saopštenju.

Oznake:, , ,

Ostavi komentar

Predstavljamo

“Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar 2019” u prodaji

Novu knjigu "Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar", izdanje za 2019. godinu moguće je poručiti online ili preko narudžbenice, ili je podići lično ...
Detaljnije

Najave događaja

prezentacij atraktora u radu

Jubilarni 15. SPIT – prikaz savremenih mašina i opreme u Kaću

SPIT će se održati u subotu, 20. jula 2019. godine, u Kaću, na parceli porodičnog gazdinstva Malešev ...
Detaljnije