Fito farmacija

LG Seeds
traktor 1

Pokrajinska vlada izdvojila 350 miliona dinara za unapređivanje i korišćenje poljoprivrednog zemljišta

Pokrajinska vlada za dve i po godine za uređenje kanalske mreže obezbedila 694 miliona dinara.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas 254 ugovora predstavnicima jedinica lokalnih samouprava i nosiocima poljoprivrednih gazdinstava po osnovu 5 konkursa, koji se odnose na unapređivanje i korišćenje poljoprivrednog zemljišta. Za realizaciju ovih ugovora Pokrajinska vlada obezbedila je oko 350 miliona dinara.

„Uspeli smo da iz godine u godinu povećavamo broj ugovora i korisnika sredstava po ovim konkursima, ali i stepen efikasnosti. Pokrajinska vlada uložila je više od 30 milijardi dinara u poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i konkurse od jula 2016. godine do danas, jer smo uspeli da reorganizujemo javne finansije koje su bile u lošem stanju a koje smo zatekli kada sam došao na čelo Pokrajinske vlade“, izjavio je predsednik Mirović.

Predsednik Mirović podsetio je da je Pokrajinska vlada za dve i po godine za uređenje kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja obezbedila 694 miliona dinara.

„Kanalska mreža je veoma skup sistem, koji zahteva kontinuitet ulaganja. Zajedno sa Nacionalnim fondovima uložili smo sedam milijardi dinara u rekonstrukciju kanalske mreže i završili radove na 14 lokacija. I ove godine nastavljamo s tim poslom“, istakao je predsednik Mirović.

Unapređivanje poljoprivredne proizvodnje prioritet je Pokrajinske vlade. Ove godine otvorili smo tržište Kine u nekoliko provincija a očekujemo otvaranje i tržišta Tunisa i Egipta, istakao je predsednik Mirović.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo zajedno sa lokalnim samoupravama radiće zajedno na uređenju kanalske mreže kako bi se poboljšalo odvodnjavanje, kao i na uklanjanju divljih deponija sa državnog poljoprivrednog zemljišta, kazao je pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević.

„Ovim sredstvima obezbedićemo i opremanje poljočuvarske službe i nabavku opremu za podizanje efikasnosti protivgradne zaštite registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, čime se doprinosi zaštiti i unapređivanju voća i zemljišta.“, izjavio je sekretar dr Vuk Radojević.

Oznake:, , ,

Ostavi komentar

Predstavljamo

“Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar 2019” u prodaji

Novu knjigu "Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar", izdanje za 2019. godinu moguće je poručiti online ili preko narudžbenice, ili je podići lično ...
Detaljnije

Najave događaja

Poljoprivredni sajam ove godine od 11. do 17. maja

Poljoprivredni sajam ove godine - izložbe, skupovi, edukacije, prezentacije, poslovni susreti, primena nauke u poljoprivredi ...
Detaljnije