Fito farmacija

LG Seeds
ipard logo zastava

Nedimović: Otklonjeni svi blokirajući faktori, očekujemo pozive za sredstva iz IPARD fondova

Ministar Nedimović očekuje da se do kraja godine raspiše i prvi poziv za sredstva iz IPARD fondova.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović sastao se danas sa zamenikom šefa Delegacije EU u Beogradu Oskarom Benediktom.

Tom prilikom, ministar Nedimović je obavestio gospodina Benedikta da je poslednji od četiri uslova za odobrenje IPARD akreditacije, adaptacija zgrade Uprave za agrarna plaćanja završena, kao i da je usled toga počela eksterna revizija od strane nadležnih organa Evropske komisije, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Nedimović: Otklonjeni svi blokirajući faktori, očekujemo pozive za sredstva IPARD-a 

Ministar Nedimović je istakao i da su načinjeni maksimalni napori u cilju otklanjanja svih blokirajućih faktora, zbog čega očekuje da se do kraja godine raspiše i prvi poziv za sredstva iz IPARD fondova.

Gospodin Benedikt je izrazio veliko zadovoljstvo zbog postignutih rezultata na tom planu i ocenio da se saradnja sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede odvija u dobrom pravcu, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Otvaranje laboratorije za ispitivanje kvaliteta mleka u decembru

Povodom uspostavljanja sistema rada Direkcije za nacionalne referentne laboratorije, ministar Nedimović je izjavio da su na tom projektu takođe otklonjene sve prepreke za početak rada laboratorije za ispitivanje kvaliteta mleka i da se njeno otvaranje očekuje u decembru.

Oznake:, , ,

Ostavi komentar

Predstavljamo

“Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar 2019” u prodaji

Novu knjigu "Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar", izdanje za 2019. godinu moguće je poručiti online ili preko narudžbenice, ili je podići lično ...
Detaljnije

Najave događaja

novi-sad-sajam

Porodični dan na Poljoprivrednom sajmu je sreda, 15. maj

Poljoprivredni sajam u Novom Sadu, najveća i najznačajnija smotra agrara u centralnoj i jugoistočnoj Evropi od 11. do 17. maja ...
Detaljnije