Fito farmacija

LG Seeds

Nedimović: Do kraja godine traktori biće isplaćeni

Pare iz pretpristupnih fondova EU za razvoj sela, namenjene za kupovinu traktora još nisu podeljene.

Prema pisanju beogradskih medija, pristiglo je više zahteva nego što je sredstava, pa se sada razmatra kako da se preraspodeli novac koji je na raspolaganju.

Poljoprivrednici su do 26. februara podnosili papire za odobravanje prava na podsticaje, a pristiglo je 393 zahteva, prenosi portal smartipard.rs.

Za nabavku traktora namenjeno je 4,65 miliona evra.

Dogovaramo se sa predstavnicima EU kako da prebacimo višak para sa nekih drugih pozicija kako bismo mogli da isplatimo sve zahteve za nabavku traktora – kaže ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

– Ukoliko se to ne dogodi, napraviće se rang-lista i počeće raspodela. Do kraja godine će svakako biti završena.

Kada je reč o nabavci traktora za voćarsku proizvodnju, za šta je konkurs bio prošle godine, a subvencionisala je država, pristiglo je 2.700 zahteva, od kojih je 2.300 ispunjavalo sve uslove. Ostalo je da se isplate sredstva za još nekih stotinak traktora.

– U toku je obrada pristiglih zahteva – objašnjavaju u Ministarstvu poljoprivrede. – Uprava za agrarna plaćanja ulaže napore da rešenja stignu do poljoprivrednika u što kraćem roku.

Oznake:, , ,

Ostavi komentar

Predstavljamo

“Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar 2019” u prodaji

Novu knjigu "Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar", izdanje za 2019. godinu moguće je poručiti online ili preko narudžbenice, ili je podići lično ...
Detaljnije

Najave događaja

novi-sad-sajam

Porodični dan na Poljoprivrednom sajmu je sreda, 15. maj

Poljoprivredni sajam u Novom Sadu, najveća i najznačajnija smotra agrara u centralnoj i jugoistočnoj Evropi od 11. do 17. maja ...
Detaljnije