Fito farmacija

LG Seeds
polje suncokreta

Geografski informacioni sistem pojednostaviće izdavanje državne zemlje u zakup

Geografski informacioni sistem predstavljen je u Sremskoj Mitrovici u okviru projekta “Unapređenje upravljanja zemljištem na lokalnom nivou u Republici Srbiji”.      

Geografski informacioni sistem ima za cilj da pojednostavi davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu. Na ovaj način Uprava za poljoprivredno zemljište i sve jedinice lokalne samouprave biće u mogućnosti da efikasnije i jednostavnije obavljaju poslove planiranja i korišćenja državnog poljoprivrednog zemljišta.

Promociji Geografskog informacionog sistema prisustvovao je i ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović koji je ovom prilikom rekao da je zemljište najveći resurs države Srbije i da je namera da se kroz nove informacione tehnologije upravlja poljoprivrednim zemljištem, s ciljem smanjenja eventualnih zloupotreba u davanju tog zemljišta u zakup.

Ideja da se elektronskim sistemom u budućnosti mogućnost ljudske greške svede na minimum, odnosno potpuno onemogući i da će sam postupak biti transparentniji, a samim tim i manje podložan greškama.

Nedimović je istakao da se pretpostavlja da u Srbiji ima između 580.000 i 600.000 hektara poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države. 

Projekat “Unapređenje upravljanja zemljištem na lokalnom nivou u Republici Srbiji” realizuje Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ). Projekat traje tri godine i ima budžet od tri miliona evra koji obezbeđuje Ministarstvo za privrednu saradnju i razvoj Savezne Republike Nemačke, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Oznake:, , , ,

Ostavi komentar

Predstavljamo

“Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar 2019” u prodaji

Novu knjigu "Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar", izdanje za 2019. godinu moguće je poručiti online ili preko narudžbenice, ili je podići lično ...
Detaljnije

Najave događaja

vino boce

Interfest u Novom Sadu uz vrhunska vina, delikatese, radionice i muziku

Interfest, najstariji međunarodni festival vina u Srbiji, održaće se od 13. do 15. juna ...
Detaljnije