Grad Beograd za subvencionisanje poljoprivrede izdvojio više od 450 miliona dinara

osnovna obrada traktor

Za subvencionisanje u oblasti poljoprivrede objavljeno pet poziva. Podsticajna sredstva za mašine, opremu za stočarstvo, voćarstvo, povrtarstvo…

Sekretarijat za poljoprivredu Grada Beograda objavio je javne pozive za dostavljanje prijava za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti poljoprivrede za 2023. godinu. Reč je o pet javnih poziva, i to o javnom pozivu za nabavku poljoprivrednih priključnih mašina, u oblasti pčelarstva, u oblasti stočarstva i prerade mleka, u oblasti voćarstva povrtarstva i ratarstva, kao i za nabavku traktora. Sredstva koja je Grad Beograd izdvojio za ove namene za 2023. godinu su bespovratna i namenska, a ukupno iznose više od 450 miliona dinara, saopšteno je iz Sekretarijata za poljoprivredu.

Kako se navodi u saopštenju koje je objavljeno sa sajtu, sredstva namenjena za nabavku nove poljoprivredne priključne mašine dodeljuju se u maksimalnom iznosu do 80 odsto od cene prihvatljivih troškova nabavke poljoprivredne priključne mašine. Maksimalni iznos podsticajnih sredstava ne može biti veći od 500.000 dinara po korisniku. Za ovu namenu opredeljena su bespovratna finansijska sredstva u iznosu od 120.600.500 dinara.

subvencije polje

Podsticajna sredstva za nabavku nove opreme za pčelarstvo takođe su bespovratna, a maksimalni iznos podsticajnih sredstava ne može biti veći od 120.000 dinara po korisniku. Za ovu namenu opredeljena su sredstva u iznosu od 45.000.000 dinara. Kada je reč o sredstvima u oblasti stočarstva i prerade mleka na gazdinstvu na teritoriji grada Beograda za 2023. godinu, ona su namenjena za nabavku junica, ovaca i koza, opreme za stočarstvo, kao i opreme za preradu mleka na gazdinstvu. Za ovu namenu opredeljena su bespovratna finansijska sredstva u iznosu od 65.000.000 dinara.

Podsticajna sredstva u oblasti voćarstva povrtarstva i ratarstva na teritoriji grada Beograda za 2023. godinu iznose 70.000.000 dinara. Za nabavku traktora, Grad je izdvojio bespovratna finansijska sredstva u iznosu od 150.000.000 dinara, dok maksimalni iznos podsticajnih sredstava ne može biti veći od 1.000.000 dinara po korisniku.

Detaljne informacije o ovim javnim pozivima zainteresovani mogu videti na zvaničnom sajtu Grada Beograda u delu pod nazivom „Gradski oglasi i konkursi”.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede