UNDP podstiče povećanje održivosti malih preduzeća

UNDP

Prijave za učešće u programu UNDP do 31. januara 2019.

Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji pokreće novi program „Zajedno za održivi biznis“ koji je namenjen, mikro, malim i srednjim preduzećima koja žele da unaprede svoje poslovanje i učine ga društveno odgovornijim, ali i konkurentnijim.

U fokusu su preduzeća koja posluju najmanje dve godine u oblastima prehrambene industrije, poljoprivrede, energetike, drvne industrije, turizma, obrazovanja i slično i koja žele da učine korak ka cirkularnoj ekonomiji.

Program su danas 22. januara, u novosadskom EU info kutku predstavile predstavnice UNDP Srbije Katarina Vukšić i Ivana Stančić koje su istakle da je Srbija jedna od nkoliko zemalja koje su izabrane da učestvuju u ovom pilot projektu.

Cilj je, kako su napomenule da se privatni sektor osnaži i uključi u održivi razvoj.

Preduzeća će uključivanjem u ovoj program osim unapređenja svog poslovanja u smislu povećanja društvene odgovornosti, imati priliku da steknu neke od standarda koje traži sve više kompanija i tako im možda postanu dobavljači.

Takođe se sve više grantova iz različitih fondova odobrava upravo za firme koje poštuju principe održivosti i podstiču dobar ekološki uticaj u svom poslovanju, što će im omogućiti da lakše dođu do potrebnog novca.

Kompanije koje žele da učestvuju u ovom programu i već imaju ideju  na koji način žele da  povećaju održivost svog poslovanja mogu da se prijave za učešće u programu do 31. januara.

U planu je da u predselekciju uđe 15 kompanija, dok će njih 10 biti odabrano za učešće u programu.

Izabranim kompanijama biće pružena espertska podrška i sva neophodna pomoć za realizaciju ideje. U planu je da program traje do polovine juna.

Sve informacije o konkursu mogu sa dobiti putem email adrese odrzivi.biznis@undp.org

A.M.

Izvor: Poljoprivrednik

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Slične vesti

Najnovije

Želite da Vam šaljemo vesti?