Za organizovanje tradicionalnih manifestacija za 106 udruženja 10 miliona dinara

bespovratna sredstva za biznis

Za organizovanje tradicionanih manifestacija bespovratna sredstva dobilo 106 udruženja. Ovu vrstu podrške udruženja mogu očekivati i dogodine. 

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić uručio je 21. septembra ugovore predstavnicima udruženja koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva po osnovu konkursa za održavanje tradicionalnih manifestacija.

Božić je istakao da sufinansiranje tradicionalnih manifestacija putem ovog konkursa ima za cilj promociju i podizanje kapaciteta seoskih sredina, te bolje povezivanje poljoprivrednika radi proširenja tržišta domaćih proizvoda.

„ Za sredstva na ovom konkursu prijavilo se ukupno 131 uduženje, od kojih je 106 imalo ispravne prijave i čiji predstavnici su danas potpisali ugovore o sufinansiranju tradicionalnih manifestacija. Ukupan ovogodišnji iznos budžeta za ovu namenu je 10 miliona dinara, a maksimalan iznos po prijavi je milion dinara. Vrednost ukupne investicije je 42 miliona dinara, pri čemu Sekretarijat subvencioniše do 80 odsto troškova prihvatljive investicije“, istakao je Božić.

Za organizovanje tradicionalnih manifestacija sredstva i naredne godine

Resorni sekretarijat će nastaviti i u narednoj godini sa ovom podrškom, rekao je Božić, i pozvao predstavnike udruženja da redovno prate konkurse. On je podsetio i da je od 2016. godine do sada Sekretarijat putem ovog konkursa podržao preko 800 tradicionalnih manifestacija u našoj pokrajini.

Božić je najavio da će u narednoj godini Sekretarijat imati poseban konkurs namenjen udruženjima žena, koja će moći da konkurišu za sredstva namenjena samo njima, za organizaciju tradicionalnih manifestacija u Vojvodini.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede