Subvencionisani krediti za poljoprivredu Crédit Agricole banke

novac i biljke

Subvencionisani krediti u dinarima, kamata do 3 odsto.

Crédit Agricole Srbija, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, odobrava subvencionisane kredite za poljoprivredu u dinarima sa fiksnim kamatnim stopama koje iznose samo 1% do 3% na godišnjem nivou.

Subvencionisani krediti uz kamatu 1-3 %

Krediti su namenjeni nabavci mehanizacije i opreme, kvalitetnih grla stoke, stočne hrane i investicionim ulaganjima u razvoj stočarstva, ratarstva, voćarstva, vinogradarstva, povrtarstva i cvećarstva.

subvencionisani krediti

Za povlašćene kategorije u koje spadaju žene nosioci poljoprivrednog gazdinstva, mladi farmeri – do 40 godina starosti i nosioci gazdinstva koja su registrovana na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, kamatna stopa iznosi 1%, dok je za ulaganja u mehanizaciju od 1% do 3%.

Maksimalan iznos kredita za fizička lica i preduzetnike iznosi 6 miliona dinara, dok je za pravna lica taj iznos 18 miliona dinara.

Rokovi otplate subvencionisanih kredita, u zavisnosti od namene, kreću se od 3 do 5 godina, dok je naknada za otplatu kredita 1,5%.

Rok za podnošenje zahteva je 01. novembar 2021. godine.

Obzirom da je ukupan iznos sredstava ograničen, bankarski službenici Crédit Agrciole banke, specijalizovani za poljoprivredno bankarstvo, već sad su na raspolaganju klijentima za savetodavne usluge i detaljnije informacije o ovom programu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Slične vesti

Najnovije

Želite da Vam šaljemo vesti?