Sredstva za razvoj preduzetništva na teritoriji Beograda – Prijave do 15.3.

bespovratna sredstva

Raspisan javni konkurs za dodelu sredstava za podršku razvoja preduzetništva na teritoriji Beograda za 2022. godinu

Sekretarijat za privredu danas je raspisao javni konkurs za dodelu sredstava za podršku razvoja preduzetništva na teritoriji Beograda za 2022. godinu.

Bespovratna sredstva maksimalno milion dinara

Prema rečima gradskog sekretara za privredu Milinka Veličkovića, predmet javnog konkursa je dodela bespovratnih finansijskih sredstava privrednim subjektima u maksimalnom iznosu od milion dinara za kupovinu jednog ili više osnovnih sredstava, odnosno mašina i opreme u cilju poboljšanja kvaliteta postojećeg ili uvođenja novog proizvoda ili usluge, uz obavezu zapošljavanja jednog nezaposlenog lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, na period od minimum jedne godine.

– Pravo na dodelu sredstava imaju mikro, mala preduzeća i preduzetnici sa teritorije Beograda. Opredeljena sredstva ove godine iznose više od 29 miliona dinara. Namenjena su za afirmaciju rodne ravnopravnosti, zapošljavanje nezaposlenih lica, unapređenje poslovnog procesa uvođenjem novih proizvodnih ili poboljšanjem postojećih poslovnih linija, zatim za pokretanje novih preduzetničkih aktivnosti, otvaranje mogućnosti za modernizaciju i proširenje proizvodnih i uslužno orijentisanih delatnosti, očuvanje postojećih i stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mesta, jačanje konkurentnosti privrednih subjekata, stimulisanje stvaranja nove dodatne materijalne vrednosti namenjene tržištu i povećanje ukupnog privrednog rasta i razvoja preduzetništva na teritoriji Beograda – istakao je Veličković, dodajući da Grad na ovaj način nastavlja da promoviše i podržava preduzetništvo i zapošljavanje u gradu.

On je podsetio da Sekretarijat za privredu već dugi niz godina sprovodi ovu aktivnost direktnom podrškom mikro, malih privrednih subjekata, kao i preduzetnika za proširenje sopstvenih kapaciteta, čime se stvaraju uslovi za zapošljavanje nezaposlenih lica.

Javni konkurs je otvoren do 15. marta, a tekst javnog konkursa sa prijavom i ostalim informacijama može se naći na zvaničnom sajtu Grada Beograda: www.beograd.rs (rubrika Gradski oglasi, konkursi, tenderi).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Slične vesti

Najnovije

Želite da Vam šaljemo vesti?