Šansa za mlade u Novom Bečeju – Obuka, biznis plan i plastenik

povrtarka

Omladinski klub Novog Bečeja je u okviru projekta „Poljoprivredni inkubator za mlade na selu“ raspisao javni poziv za prijavu nezaposlenih mladih za edukacije u plasteničkoj proizvodnji. Inkubatori će se nalaziti u naseljenom mestu Kumane.

Omladinski klub Novog Bečeja u partenrstvu sa Opštinom Novi Bečej i Regionalnim centrom za društveno-ekonomski razvoj – Banat (RCR Banat), realizuje projekat „Poljoprivredni inkubator za mlade na selu“.

Projekat se finansira sredstvima Ministarstva omladine i sporta u okviru Javnog konkursa za programe i projekte za sprovođenje ciljeva Nacionalne strategije za mlade.

Projekat teži da doprinese smanjenju nezaposlenosti u Opštini Novi Bečej i kreiran je u skladu sa strateškim opredeljenjem lokalne samouprave – razvoju poljoprivrede.

Implementacijom projektnih aktivnosti kreiraće se uslovi za razvoj povrtarstva kroz stvaranje povoljnih okolnosti za zapošljavanje mladih u stakleničkoj proizvodnji.

Obuka, biznis plan i plastenik na preiod od dve godine

Projektom je predviđeno da do 15 mladih nezaposlenih lica sa teritorije opštine Novi Bečej, koji se nalaze na evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, pohađa obuke u trajanju od 8 dana (4 dana teoriske edukacije i 4 dana radna praksa) kako bi se upoznali sa povrtarskom proizvodnjom, ciklusom proizvodnje u plastenicima, proizvodnjom rasada, načinima i mogućnostima finansiranja, finansijskim menadžmentom poljoprivrednih proizvođača, marketiongom i tržištem, poslovnim povezivanjem i sl.

Nakon obuka, predviđeno je da polaznici edukacija konkurišu sa razvijenim biznis planovima na osnovu kojih će se odabrati tri (3) lica kojima će se besplatno ustupiti poljoprivredni inkubator na korišćenje u periodu od dve (2) godine.

Inkubatori će se nalaziti u naseljenom mestu Kumane.

Učešće u projektu mogu da uzmu sva zainteresovana nezaposlena lica, starosne dobi do 30 godina, sa teritorije opštine Novi Bečej.

Rok za prijavu je 20. mart 2017. godine.

Detaljnije informacije u vezi sa Javnim pozivom mogu se dobiti na internet stranici: http://klubnbo.org.rs/novinbo/, putem e-maila: lukickristijann@yahoo.com ili omladina.nb@gmail.com .

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Slične vesti

Najnovije

Želite da Vam šaljemo vesti?