Poziv za učešće u programu finansijske i nefinansijske podrške

Poziv za učešće u projektu kroz koji se može nabaviti oprema i/ili softver i/ili uraditi implementacija relevantnih standarda i/ili sertifikacija… Za razvoj Pomoravskog okruga.

Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja raspisuje Javni poziv za učešće u Programu podrške razvoju poslovanja, koji je sastavni deo projekta ’’Podrška unapređenju poslovnog okruženja na teritoriji Pomoravskog okruga’’ koji finansira Vlada Norveške, a sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u okviru projekta  ”Podrška Kraljevine Norveške razvoju Zapadnog Balkana – Norveška za vas – Srbija”.

Opšti cilj projekta je doprinos povoljnom društveno-ekonomskom razvoju na teritoriji Pomoravskog okruga.

Ovim projektom se stvaraju mogućnosti za povećanje konkurentnosti privrednih subjekata i podsticanje zapošljavanja mladih, žena i ugroženih grupa sa teritorije Pomoravskog okruga.

Program podrške razvoju poslovanja se sastoji od finansijske i nefinansijske podrške preduzetnicima, mikro i malim preduzećima iz sektora prehrambene industrije, a podrazumeva dodelu bespovratnih sredstava, pružanje stručne podrške, profesionalnih usluga i dodatnu edukaciju u cilju unapređenja poslovanja, zapošljavanja radnika, povećanja konkurentnosti i boljeg pozicioniranja na tržištu.

Ukupan budžet programa je 40.000 USD za najmanje 10 korisnika.

Finansijska i nefinansijska podrška

Privredni subjekti koji zadovolje uslove Programa mogu ostvariti pravo na finansijsku podršku u vidu bespovratnih sredstava u iznosu do 4.000 USD u dinarskoj protivvrednosti za:

  • nabavku opreme i/ili
  • nabavku softvera  i/ili
  • implementaciju relevantnih standarda i/ili
  • sertifikaciju

Privredni subjekti koji zadovolje uslove Programa mogu ostvariti pravo na nefinansijsku podršku kroz:

  • uslugu mentoringa
  • sertifikovanu obuku ”Izrada biznis plana
  • sertifikovanu obuku ”Finansijsko upravljanje”
  • sertifikovanu obuku ”Učešće MSP u javnim nabavkama”
  • konsultantsku podršku iz oblasti bezbednosti hrane i standardizacije
  • konsultantsku podršku iz oblasti marketinga, dizajna i brendiranja

Pravo da se prijave na Javni poziv imaju preduzetnici, mikro i mala privredna društva, koji su registrovani u Agenciji za privredne registre najranije 1.01.2018. godine.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 16. decembar 2020. godine.

Više o Konkursu i neophodnoj dokumentaciji saznajte OVDE

Slične vesti

Najnovije

Želite da Vam šaljemo vesti?