kukuruz sejalica

Poljoprivrednici ne moraju da podnose zahteve za podsticaje

Poljoprivrednici koji nisu podneli zahtev za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji u 2020. godini, to ne moraju da čine.

Uprava za agrarna plaćanja će na osnovu poslednjeg preseka stanja iz 2019. svim poljoprivrednicima koji su ostvarili pravo na ovaj podsticaj isplatiti sredstva i za 2020. godinu, iako nisu podnosili zahtev.

Na takvu meru Uprava se odlučila zbog novonastale situacije izazvane proglašenjem vanrednog stanja zbog korona virusa, navodi se u saopštenju.

Uprava Ministarstva poljoprivrede Srbije za agrarna plaćanja saopštila je da će i poljoprivrednim proizvođačima koji nisu podneli zahtev za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji u 2020. godini, novac biti isplaćen.

Zbog proglašenja vanrednog stanja, Uprava za agrarna plaćanja navela je da poljoprivredni proizvođači koji nisu podneli zahtev za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji u 2020. godini, to ne moraju da čine.

Uprava za agrarna plaćanja će na osnovu poslednjeg preseka stanja iz 2019. godine svim poljoprivrednicima koji su ostvarili pravo na taj podsticaj isplatiti sredstva i za 2020. godinu, iako nisu podnosili zahtev.

Slične vesti

Najnovije

Želite da Vam šaljemo vesti?

Kako, sa stanovišta proizvodnje kojom se bavite, ocenjujete 2019. godinu?
Close Menu