slanina i šunka

Podsticaji za objekte i opremu za preradu mesa i mleka

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo objavio je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za opremanje objekata za preradu mesa i mleka.

slanina i šunka

Sredstva su namenjena za:

1. adaptaciju objekata za preradu mleka i mesa;

2. nabavku nove opreme za modernizaciju postojećih prerađivačkih postrojenja i razvoj novih proizvodnih linija za proširenje asortimana proizvoda od mleka,

3. nabavku novih linija, opreme i mašina, u cilju modernizacije kapaciteta u pogledu higijene i kvaliteta mesa i proizvoda od mesa.

Pravo na korišćenje podsticajnih sredstava imaju korisnici sa teritorije AP Vojvodine: fizičko lice – nosilac ili članovi registrovanog poljoprivrednog gazdinstava, zemljoradnička zadruga – registrovano poljoprivredno gazdinstvo, preduzetnik – fizičko lice upisano u Agenciju za privredne registre i registrovano poljoprivredno gazdinstvo.

Registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima će biti pružena podrška u odabiru proizvoda koji će se proizvoditi, tehnologije proizvodnje, projektovanja i izrade idejnih rešenja za adaptaciju prostora i kupovinu potrebne nove opreme radi usklađivanja sa standardima EU u oblasti proizvodnje i prerade mesa i mleka.

Prednost kod odabira korisnika će imati oni koji imaju nameru da prošire svoj asortiman i da se njihovi proizvodi brendiraju.

Za realizaciju Konkursa predviđen je ukupan iznos do 40.000.000,00 dinara. Podsticajna sredstva za podršku investicija po ovom Konkursu utvrđuju se u iznosu do 70% od ukupne vrednosti investicije, umanjenog za iznos sredstava na ime poreza na dodatu vrednost investicije.

Konkurs je otvoren zaključno sa 14.11.2014.godine.

Dodatne informacije: 021/487-4432 i 021/487-4414

Tekst konkursa i obrazac prijave možete preuzeti sa www.psp.vojvodina.gov.rs.

 

Slične vesti

Najnovije

Želite da Vam šaljemo vesti?

Close Menu