Objavljen javni poziv za podsticaje za pripremu lokalne strategije ruralnog razvoja

kuca na selu

Zahtev za odobravanje prava na podsticaj se podnosi u od 10.06.2019. zaključno sa 09.09.2019. godine.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja, raspisalo je Javni poziv za podnošenje zahteva za odobravanje prava na podsticaj za podršku programima koji se odnose na pripremu lokalne strategije ruralnog razvoja u 2019. godini.

Zahtev za odobravanje prava na podsticaj se podnosi u od 10.06.2019. zaključno sa 09.09.2019. godine.

Pravo na podsticaje ostvaruje Partnerstvo za teritorijalni ruralni razvoj koje je osnovano u skladu sa zakonom kojim se uređuju udruženja, registrovano kod Agencije za privredne registre i da je u statutu Partnerstva kao jedan od ciljeva radi kojih se osniva, navedena implementacija lokalne strategije područja Partnerstva po metodi mobilisanja učesnika na lokalnom nivou radi sprovođenja aktivnosti ruralnog razvoja u lokalnim ruralnim područjima – LIDER pristupu (Liaison Entre Actions de Developpement de l’Economie Rurale)

Za odobravanje prava na podsticaje u skladu sa ovim Javnim pozivom opredeljuju se sredstva u ukupnom iznosu od 34.000.000 dinara.

Podsticaj za pripremu LSRR isplaćuje se u iznosu od 100 %. Maksimalan iznos podsticaja koji korisnik može da ostvari za podsticaj za pripremu LSRR jeste 800.000 dinara.

Tekst Javnog poziva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Slične vesti

Najnovije

Želite da Vam šaljemo vesti?