Fito farmacija

LG Seeds
navodnjavanje povrtnjaka

Konkurs za opremu za navodnjavanje produžen do kraja oktobra

Još 180 ugovora za sufinansiranje nabavke opreme za navodnjavanje i izgradnju bunara. Mogućnost za poljoprivrednike koji žele da konkurišu do kraja oktobra.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević uručio je ovih 180 ugovora korisnicima bespovratnih sredstava ostvarenih na konkursu za sufinansiranje nabavke opreme za navodnjavanje i izgradnju eksploatacionih bunara na teritoriji AP Vojvodine u 2016. godini.

„Sa ovim ulaganjima, sa zadovoljstvom mogu da konstatujem, biće obezbeđeno navodnjavanje novih 2.016 hektara“, rekao je Vuk Radojević i podržao okupljene poljoprivrednike u njihovoj nameri da se bave intenzivnom poljoprivrednom proizvodnjom, koja zbog toga što je konkurentnija i ekonomičnija, treba da bude model uspešnijeg razvoja poljoprivrede.

Vrednost danas potpisanih ugovora, odnosno investicije u opremu za navodnjavanje i bunare, iznosi 168.543.361,00 dinara, od čega je iz budžeta AP Vojvodine obezbeđeno 52.883.595,00 dinara.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević je naglasio da je usvojenim Rebalansom budžeta, za ovu meru podrške, obezbeđeno dodatnih 30 miliona dinara, da se zbog toga konkurs produžava do kraja oktobra, i pozvao fizička i pravna lica, koja imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo, da iskoriste ovu mogućnost i konkurišu za sredstva za navodnjavanje.

 

Oznake:, , , , ,

Ostavi komentar

Predstavljamo

Nova knjiga Branislava Gulana o nestajanju sela u Srbiji

Nova knjiga o selu Branislava Gulana, publiciste, književnika i člana Naučnog društva ekonomista Srbije, "Ruralne sredine u Srbiji - Spasavanje ...
Detaljnije

Najave događaja

ZRBizNet o digitalnoj transformaciji i ženskom preduzetništvu

ZRBizNet sajam privrede, treći po redu, održaće se u Zrenjaninu od 19. do 21. septembra 2019. godine u Hali sportova ...
Detaljnije