Fito farmacija

LG Seeds
vetrenjaca

Konkurs za izradu Idejnog rešenja BANATSKOG SUVENIRA

Klaster Banatska ruta raspisao je Konkurs za izradu idejnog rešenja za izradu Banatskog suvenira. 

Konkurs je namenjen svim organizacijama i pojedincima, koji na osnovu struke, iskustva i ličnih afiniteta izraze želju da učestvuju i konkurišu u skladu sa pravilima konkursa. Ideje radi, organizacije koje bi eventualno mogle da odgovore na poziv i uzmu aktivno učešće mogu biti: obrazovno-naučne institucije, srednje dizajnerske škole, umetnička udruženja, udruženja žena…

Svaki učesnik može konkurisati sa više radova. U tom slučaju, svaki rad mora biti dostavljen kao posebna pošiljka i na utvrđeni način.

Učesnici Konkursa, idejna rešenja treba da dostave na formatu A-3, grafička tehnika izrade nije uslovljena. U donjem desnom uglu rada mora se nalaziti svojeručni potpis autora. Takođe je potrebno dati i tekstualni opis suvenira (dimenzija/e, boje, kvalitet materijala) sa osvrtom na vrstu materijala (keramika, drvo, staklo, kamen, metal, tekstil i dr.) koji bi bio najpogodniji za izradu suvenira i koji je ekološki prihvatljiv, vrsta suvenira (pojedinačni ili linija suveniran). Ukoliko autor ima i uzorak suvenira, dostavlja ga zajedno sa idejnim rešenjem. Ukoliko učesnik Konkursa
raspolaže i kapacitetima za masovnu proizvodnju suvenira kojim je konkurisao,  potrebno je da dostavi i opis procesa dalje izrade suvenira kao i jediničnu proizvođačku cenu suvenira.

Banatski suvenir predstavlja proizvod prilagođen masovnoj proizvodnji, namenjen turističkoj promociji Banata, čija veleprodajna cena nije veća od 1.000,00 dinara.
Predmetni suvenir treba da bude lako prepoznatljiv i vizuelno prijemčiv, a istovremeno i odraz tradicije, kulturne, istorijske i materijalne baštine Banata.
Takođe, suvenir treba da ima i upotrebnu vrednost, odnosno da u granicama dobrog ukusa bude stilizovan kao predmet sa jasno određenom upotrebnom vrednošću.

Na Konkursu će biti odabrana tri najbolja idejna rešenja banatskog suvenira. Prvo i najbolje idejno rešenje biće nagrađeno novčanom nagradom u bruto iznosu od 50.000,00 dinara.

Rok za dostavljanje predloga je 15. avgust 2016.godine.

TEKST KONKURSA ZA IDEJNO REŠENJE BANATSKOG SUVENIRA U CELINI

Ostavi komentar

Predstavljamo

“Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar 2019” u prodaji

Novu knjigu "Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar", izdanje za 2019. godinu moguće je poručiti online ili preko narudžbenice, ili je podići lično ...
Detaljnije

Najave događaja

novi-sad-sajam

Porodični dan na Poljoprivrednom sajmu je sreda, 15. maj

Poljoprivredni sajam u Novom Sadu, najveća i najznačajnija smotra agrara u centralnoj i jugoistočnoj Evropi od 11. do 17. maja ...
Detaljnije