Katana akcelerator: Za inovativne ideje fond od 1,2 miliona evra

dron iznad polja

KATANA poslovni akcelerator biće predstavljen U sredu, 16. novembra, u Amfiteatru Univerziteta u Novom Sadu, od 13:30 časova

Podržavanje inovativnih ideja

 

KATANA poslovni akcelerator, koji će podržati inovativne ideje u primeni novih tehnologija namenjen startapima malim i srednjim preduzećima a u prvoj fazi i pojedincima koji posluju u poljoprivredi, sektoru proizvodnje i distribucije hrane, IKT sektoru ili novim rastućim industrijama. Ovaj akcelerator deo je KATANA projekta podržanog od strane EU.

“Kroz upravo završeni FRACTALS projekat, EU je podržala 46 malih preduzeća i startapa iz cele Evrope, u svrhu razvijanja aplikacija za sektor poljoprivrede koji su dobili između 50.000 do 150.000 evra a ukupno je dodeljeno 5.52 miliona evra. Kroz projekat KATANA stiže novi talas finansijske podrške s ukupnim budžetom od 1.2 miliona evra“, kaže Jasna Komatović iz novosadske kompanije InoSens koja pored, BioSens instituta i Vojvođanskog IKT klastera čini projektni tim iz Srbije.

Na osnovu prethodnog FRACTALS iskustva, sigurni smo da ćemo videti različita aplikativna rešenja i najbolje primere primene IKT u poljoprivredi, dodaje Komatović u očekivanju inovativnih ideja čija će se realizacija sprovesti zahvaljujući KATANA akceleratoru.

Katana za razvojne potencijale

KATANA akcelerator identifikovaće inovacije sa najvećim razvojnim potencijalnom u agro i IKT sektoru, kao i novim, brzo rastućim tehnologijama poput GPS, dronova, Interneta – i stvoriće jedinstvene poslovne modele kao i modele finansiranja. Odabranim startapima i malim i srednjim preduzećima KATANA akcelerator otvoriće pristup znanju, tehnologijama, kapitalu i tržištima, sve sa ciljem omogućavanja konkuretnosti na globalnom nivou, te pospešivanja prekogranične i međusektorske saradnja.

Na Info Danu u Novom Sadu više informacija

Poziv za aplikacije KATANA akceleratora otvara se 1. decembra, a biće detaljno predstavljen u okviru Info Dana u Novom Sadu, kada će i članovi projektnog tima pružiti savete u vezi sa apliciranjem.   

 10 najuspešnijih biće finansijski podržani sa 100.000 evra. Poziv da se uključe je upućen svim zainteresovanim. Za početak biće dovoljno da putem sajta www.katanaproject.eu pošalju dvominutni video i predstave svoju ideju.

KATANA Info Dan otvoren je za sve zainteresovane, uz obavezno prijavljivanje na https://katananovisad.eventbrite.com

 

Katana

 

Agenda:

13.30-14.00 – Registracija učesnika

14.00-14.30 – Uvodna reč i kratak osvrt na projekat FRACTALS

14.30-15.00 – KATANA: podrška inovativnim prekograničnim i međusektorskim saradnjama između startapa i malih i srednjih preduzeća agro-sektora

15.00-15.15 – Q&A sesija

15.15-15.30 – Kako do KATANA investicije: praktični saveti

15.30-15.45 – Q&A sesija

15.45-16.00 – Kratka pauza

16:00-17:00 – Članovi KATANA projektnog tima dostupni su zainteresovanim učesnicima za individualne sesije, tzv. „jedan na jedan“

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Slične vesti

Najnovije

Želite da Vam šaljemo vesti?