Teorija i praksa agrara u istorijskoj perspektivi

poljoprivredni fakultet NS

„Teorija i praksa agrara u istorijskoj perspektivi“ na Poljoprivrednom fakultetu.

Drugi naučni skup „Teorija i praksa agrara u istorijskoj perspektivi“ biće održan 15. novembra tekuće godine na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, a u okviru Departmana za ekonomiku poljoprivrede i sociologiju sela. Organizator naučnog skupa je, kao i prošle godine, Centar za agrarnu istoriju.

Centar za agrarnu istoriju je osnovan  2017. godine pri Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu i predstavlja mrežu izabranih članova koji se bave naučnoistraživačkim, pedagoškim i umetničkim radom vezanim za pojedine aspekte agrarne istorije, pre svega u Srbiji, kao i na Balkanu.

Cilj osnivanja Centra je negovanje tradicije u agrarnim istraživanjima i edukaciji, kao i unapređivanje nauke i prakse u oblasti agrara.

Prema rečima prof. dr Zorana Njegovana, osnivača i upravnika Centra, na ovogodišnjem skupu biće predstavljena 22 naučna rada, tematski vezana za agrarnu istoriju, čiji su autori istaknuti naučni radnici i eksperti iz različitih naučnih disciplina.

Takođe, biće predstavljena i monografija „Agrokultura – kratka istorija“, koja je dobitnik prestižne nagrade „dr Milan Vlajinac“. Ova knjiga je plod dugogodišnjeg rada autora, prof. dr Zorana Njegovana,  i napisana je na 544 stranice.

Organizaciju naučnog skupa „Teorija i praksa agrara u istorijskoj perspektivi“ su podržali Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Poljoprivredni fakultet, Univerziteta u Novom Sadu, kao i nekoliko privrednih subjekata u oblasti agrobiznisa.
G.R.

Izvor: poljoprivrednik.net

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Slične vesti

Najnovije

Želite da Vam šaljemo vesti?