Fito farmacija

LG Seeds

Savetovanje poljoprivrednika na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu

U petak, 16. septembra, na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, sa početkom u 17 časova (amfiteatar) održaće se Savetovanje poljoprivrednika.

Organizatori su najavili razgovore o aktuelnim temama koje su predložili ratari sa kojima Departman za ratarstvo i povrtarstvo sarađuje.

Na savetovanju Nedimović i Radojević o agrarnoj politici

Savetovanju će prisustvovati i Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević. Poljoprivrednici će imati priliku da vode razgovore  o mogućim merama agrarne politike u 2017. godini.

Savetovanje poljoprivrednika obuhvata i aktuelnosti vezane za predstojeću setvu pšenice, mere zaštite i tržište.

Ovu temu predložili su ratari sa kojima Departman za ratarstvo i povrtarstvo sarađuje.

Ulaz je slobodan.

Program savetovanja

17.00 – Početak rada Savetovanja i obraćanje domaćina i gostiju

17.10 – (Ne)sprovedene mere zaštite u minuloj sezoni i preporuke za predstojeću setvu (Dr Dragica Janković, direktor Prognozno izveštajne službe zaštite bilja Novi Sad)

17.40 – Iskustva iz ovogodišnje žetve pšenice i nova setva (tržište, razvrstavanje po kvalitetu…) Vukosav Saković, dr Novica Mladenov, prof. dr Miroslav Maleševič, dr Nikola Hristov

19.00 – Agrarna politika i moguće mere u 2017. godini
Učešće ministra Branislava Nedimovića i pokrajinskog sekretara za poljoprivredu mr Vuka Radojevića.

Učesnici ovog Savetovanja imaće priliku da predlože teme i za veliko okupljanje početkom iduće godine. Reč je o okupljanju stručnjaka i ratara na tradicionalnom stručnom savetovanju pod nazivom „Dobar dan domaćine”.

Oznake:, , , ,

Ostavi komentar

Predstavljamo

“Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar 2019” u prodaji

Novu knjigu "Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar", izdanje za 2019. godinu moguće je poručiti online ili preko narudžbenice, ili je podići lično ...
Detaljnije

Najave događaja

Poljoprivredni sajam ove godine od 11. do 17. maja

Poljoprivredni sajam ove godine - izložbe, skupovi, edukacije, prezentacije, poslovni susreti, primena nauke u poljoprivredi ...
Detaljnije