Savetovanje agronoma i poljoprivrednika Srbije na Zlatiboru 22-28. januar 2017.

tanjiranje u julu

U organizaciji Instituta za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada i XLIII SIMPOZIJUM „POLJOPRIVREDNA TEHNIKA“

u organizaciji Nacionalnog naučnog društva za poljoprivrednu tehniku i Poljoprivrednog fakulteta iz Novog Sada, Departman za poljoprivrednu tehniku na Zlatiboru od 22. do 28. januara 2017. godine održaće se 51. Savetovanje agronoma i poljoprvrednika Srbije (SAPS)

Na izvoru znanja – Savetovanje agronoma i poljoprivrednika

Savetovanje agronoma i poljoprivrednika Srbije tradicionalno okuplja preko 700 učesnika: agronome, poljoprivredne proizvođače, predstavnike savetodavnih službi, nastavnike i profesore poljoprivrednih škola, organizatore proizvodnje, prerade i prometa, predstavnike nadležnih državnih institucija i brojne medije.

Glavna tema 51. savetovanja je prezentovanje najnovijih dostignuća i budućih pravaca u razvoju poljoprivrede kod nas i u svetu.

Biće predstavljene inovacije u oplemenjivanju i tehnologiji gajenja najznačajnijih ratarskih, industrijskih, krmnih i povrtarskih biljaka, sa posebnim osvrtom na pojedine alternativne kulture i organsku proizvodnju.

U program Savetovanja je uvrštena i edukacija profesora srednjih poljoprivrednih škola kao stalni vid usavršavanja.

Predavanja su tradicionalno podeljena po biljnim vrstama. Prateći modernu formu izlaganja, svakog dana Savetovanja organizovane su panel diskusije o aktuelnim temama uz prisustvo predstavnika nadležnih institucija, kao interaktivna forma razmene iskustava i donošenja zaključaka.

U programu Savetovanja, kao i prethodnih godina, uvrštene su i druge lateralne i društvene aktivnosti u cilju umrežavanja i jačanja partnerstva u agrobiznisu.

Simpozijum „Poljoprivredna tehnika“

XLIII simpozijum „Poljoprivredna tehnika“ se kroz rad sekcija, okruglih tematskih stolova i uz učešće eminentnih stručnjaka, predstavnika nadležnih ministarstva i sekretarijata, bavi aktuelnim temama u poljoprivrednoj tehnici i šire.

Sve informacije o događaju i detaljan program preuzmite OVDE    

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Slične vesti

Najnovije

Želite da Vam šaljemo vesti?