Fito farmacijaPrvi sajam zadrugarstva u Srbiji 30. juna 2017. u Beogradu

Prvi sajam zadrugarstva u Srbiji “Zadruge – budućnost privrednog i ekonomskog razvoja” održaće se u Beogradu na Trgu Republike 30. juna 2017. godine od 09:00 sati do 17:00 sati.

Sajam se organizuje povodom Međunarodnog dana zadrugarstva, koji se obeležava 1. jula.

Sajam će otvoriti Milan Krkobabić, ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za regionalni razvoj. Prisutnima će se obratiti i Nikola Mihailović, predsednik Zadružnog saveza Srbije i Radislav Jovanov, predsednik Zadružnog saveza Vojvodine.

Organizator Sajma zadrugarstva je udruženje “Jelek”.

Cilj sajma je podizanje svesti u javnosti o zadrugama i njihovom doprinosu društveno-ekonomskom razvoju, promovisanje formiranja i rasta zadruga među pojedincima i institucijama – radi ispunjenja njihovih zajedničkih ekonomskih potreba i za društveno-ekonomski napredak, kao i javno zagovaranje kod vlada i zakonodavnih tela da utvrde politiku, donesu zakone i obezbede sprovođenje zakona za formiranje i rast zadruga.

Tokom trajanja sajma obezbeđeno je 30 štandova na kojima će se predstaviti članovi zadruga iz cele Srbije. koji će izložiti svoje proizvode, a biće upriličen i kulturno-umetnički program.

Oživljavanje zadrugarstva

Vlada Republike Srbije najavila je oživljavanje srpskog zadrugarstva.

U naredne tri godine u 500 velikih sela biće formirano 500 zadruga, za šta će Vlada izdvojiti 100.000 evra. Sredstva su budućim zadrugarima dostupna putem javnog konkursa koji je nedavno raspisan.

 

Oznake:, , ,

Komentari (1)

  • Avatar

    Obrad

    |

    ovakav vid zadrugarstva jako je pozitivan,to bi trebalo I u republici srpskoj sprovesti,odakle sam ja.dosao bi na sajam kad bi mogao ostvarit kontakt sa nekim od strucnjaka zadrugarstva.srdacan pozdrav Obrad Stojakovic Paramije bb 78434 N.Lisnja r.s tel0038765534227

    Reply

Ostavi komentar

Predstavljamo

“Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar 2018” u prodaji

"Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar 2018" - nova znanja, dostignuća, iskustva ...
Detaljnije

Najave događaja

ogledni vocnjak

Savetovanje o savremenoj proizvodnji voća u Novom Sadu

Savetovanje za voćare u subotu, 15.12.2018. na Poljoprivrednom fakultetu ...
Detaljnije