Podrška rasadničarima Rasinskog okruga stiže iz "Zelene mreže"

vocnjak sadnice

Podrška kroz predavanja o strandardizaciji sadnica, tehnološkim procesima. Četvrtak, 5. septembar od 10 časova u Regionalnoj privrednoj komori u Kruševcu.

Pokretači projekta “Zelena mreža održivih rasadnika Srbije”, koji je kreiran kao podrška poslovanju profesionalcima u rasadničkoj proizvodnji, projektovanju i izvođenju zelenih površina, organizuju jednodnevni seminar za proizvođače sadnog materijala iz Rasinskog okruga, poznatom po dugoj tradiciji proizvodnje ukrasnog i voćarskog sadnog materijala.

Cilj projekta je da doprinese poboljšanju tehnologije proizvodnje, zaštite, transporta, potrošnje i tretiranja organskog otpada: ukrasnih, autohtonih, jestivih i medonosnih biljaka sada u Rasinskom okrugu, zatim i širom Srbije – kroz obuke, preporuke i profesionalnu podršku proizvođačima.

U okviru projekta, putem uvek aktivnog, profesionalnog portala „Zelena mreža“ će biti dostupne različite usluge na samom portalu, ali i van okvira veba.

Usluge su od podrške uštedi resursa i povećanju poslovnih kapaciteta, pružanja stručnih i martketinških konsultacija u oblasti standardizacije sadnog materijala, domaćih i svetskih trendova u ovoj industriji, do unapređenja poslovnih komunikacija i finalnog plasmana proizvoda.

U četvrtak, 05. septembra od 10 časova u Regionalnoj privrednoj komori u Kruševcu, Balkanska 63, učesnici će dobiti inicijalna predavanja u oblastima strandardizacije sadnica, primeni tehnoloških i ekoloških proizvodnih procesa kojima štede resurse i unapređuju proizvodni ciklus.

Pored predstavljanja višestrukih mogućnosti umrežavanja kroz ovaj projekat, portal „Zelena mreža“ omogućiće rasadničarima besplatno kreiranje profila i internet kataloga sadnog materijala dostupnog za predstojeću, jesenju sezonu.

Na taj način svi proizvodi registrovanih proizvođača biće vidljivi projektantima i izvođačima širom Srbije, a putem portala greennet.rs omogućeno im je da uspostave direktan kontakt i poslovanje.

Portal je kreiran da kroz jednostavan i uvek dostupan pregled ponude i tražnje profesionalcima u ovoj industriji uštedi vreme, omogući efikasnije i savremenije poslovanje, kao i da celokupno domaće tržište učini vidljivijim u regionu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Slične vesti

Najnovije

Želite da Vam šaljemo vesti?