traktor sa prskalicom

Novi izazovi u poljoprivrednoj proizvodnji u Srbiji

Izazovi u zaštiti najznačajnijih ratarskih useva i uvođenje novih tehnologija.

Održan skup o unapređenju proizvodnje rataskih kultura

Klimatske promene sve više izazivaju stres kod gajenih biljaka, ali i pojavu novih bolesti i štetočina.

Pojedini korovi i bolesti razvili su otpornost na preparate koje smo donedavno uspešno koristili u proizvodnji. Već duži period imamo relativno niske otkupne cene najvažnijih žitarica.

Ovo su činjenice koje zahtevaju ozbiljan pristup u okviru celokupnog procesa proizvodnje u polju, zaključeno je danas na tradicionalnom skupu kompanije Bayer pod nazivom „Dan ratarskih kultura“, održanom u Novom Sadu, na kojem je prisustvovalo više od 300 poljoprivrednika, agronoma, organizatora proizvodnje i trgovačkih kuća iz cele zemlje.

„Imajući u vidu nove izazove u zaštiti najznačajnijih ratarskih useva, uvođenje novih tehnologija predstavlja preduslov za ostvarivanje uspešne i profitabilne proizvodnje. To pre svega podrazumeva efikasnu zaštitu useva od korova, bolesti i štetočina uz optimizaciju troškova, povećanje prinosa i kvaliteta. Upravo ovakvi skupovi su dobra prilika da našim ratarima prenesemo nova saznanja kao i mogućnosti primene novih rešenja. Ovo je centralni događaj, koji na neki način označava početak sezone, ali i početak naših edukativnih aktivnosti na terenu. Naime, Bayer u Srbiji svake godine organizuje više stotina različitih okruglih stolova, predavanja i radionica, a naši saradnici na terenu u stalnom su kontaktu sa poljoprivrednim proizvođačima“, izjavio je Andrija Lilić, iz kompanije Bayer Srbija.

Na skupu „Dan ratarskih kultura“ predstavljen je i novi herbicid za suzbijanje korova u strnim žitima pod nazivom Sekator Plus.

Poslovna politika kompanije Bayer temelji se na neprekidnom istraživanju i pronalaženju novih rešenja za kvalitetniji i bolji život.

S obzirom na to da se proizvodi kompanije Bayer mogu primenjivati u svim segmentima poljoprivredne proizvodnje, proizvođači širom sveta uspešno suzbijaju korove, štetočine i bolesti u svojim usevima i zasadima.

Slične vesti

Najnovije

Želite da Vam šaljemo vesti?