Fito farmacija

LG Seeds
made in banat 280214 tw1024

„Made in Banat“ na Sajmu inovacija, kooperacija i preduzetništva

U organizaciji Regionalne privredne komore Zrenjanin i Opšteg udruženja preduzetnika Zrenjanin, a u saradnji sa lokalnom turističkom organizacijom, od 28. do 30. avgusta u sportskoj hali „Medison“ u Zrenjaninu

made in banat 280214 tw1024

 

biće održan Sajam inovacija, kooperacija i preduzetništva “INOCOOP 2014“.

Petnaesti „INOCOOP 2014“ biće realizovan u dve celine. Tradicionalno, u okviru opšteg izložbenog prostora predstaviće se preduzeća i organizacije iz oblasti proizvodnje i usluga.

Specijalizovani deo sajma pod nazivom „Made in Banat“ predstaviće firme koje nude proizvode i usluge karakteristične za ovaj region. Ova izložba je deo aktivnosti u okviru istoimenog prekograničnog projekta, rekao je za Poljosferu stručni saradnik za međunarodnu saradnju na projektima Regionalne privredne komore Zrenjanin, Diniku Vojin.

„Projekat realizujemo u saradnji sa Privrednom komorom iz Temišvara koja je nosilac projekta, a partneri su i Regionalne komore Pančeva i Kikinde i Županijsko veće Županije Timiš. Izložba „Made in Banat“ je jedna od važnih aktivnosti u okviru ovog projekta koji traje od novembra 2013. godine do marta 2015. godine. Cilj je da jedanaest firmi iz Banata, šest iz Srbije i pet iz Rumunije,  za određeni proizvod dobiju robnu marku „Made in Banat“. Robna marka će biti registrovana u Zavodu za intelektualnu svojinu u Bukureštu i važiće za EU i Srbiju“, rekao je Diniku.

Proizvodi koji budu brendirani biće prepoznatljivi kao autentični za region Banata.

Četrdeset firmi će se kandidovati za dobijanje brenda i veći deo njih će izlagati na sajmu.

Odluku o tome koji proizvodi će biti brendirani doneće komisija koju čine eksperti koji su izradili procedure za dodelu robne marke. Odabir će se vršiti na osnovu uspostavljenih kriterijuma kao što su: tradicija firme, kvalitet proizvoda, obim proizvodnje, nagrade i priznanja. U pitanju su proizvodi koji su simbol ovog prostora iz oblasti poljoprivrede, prehrambene, tekstilne i hemijske industrije, objasnio je Diniku.

Projekat „Made in Banat“ finansira Evropska unija u okviru Prekogranične saradnje Rumunija-Srbija.

   

Ostavi komentar

Predstavljamo

“Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar 2018” u prodaji

"Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar 2018" - nova znanja, dostignuća, iskustva ...
Detaljnije

Najave događaja

Državni pčelarski sajam sa međunarodnim učešćem 9. i 10. februara 2019.

Državni pčelarski sajam važan i pčelarima i potrošačima pčelinjih proizvoda ...
Detaljnije