Nis agro


Fito farmacija

LG Seeds
simentalke corbine sajam

Izložba stoke na Poljoprivrednom sajmu: Stočarstvo u punom sjaju

Od kad je Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, Izložba stoke predstavlja jedan od najvažnijih i najinteresantnijih segmenata.

Pod pokroviteljstvom Republičkog ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, na 84. međunarodnom poljoprivrednom sajmu biće predstavljeno više od 1.500 živih eksponata – grla stoke, živine i sitnih životinja.

Posetioci će imati priliku da vide 150 goveda, 94 konja, 38 koza, više od 500 ovaca, 250 svinja i više od 500 sitnih životinja i živine.

Najbolji primerci ovaca

I ove godine vlada veliko interesovanje za ovčarstvo. Kako se očekuje, biće izloženi najbolji primerci lipske ovce, virtenberg, bergamo, il de frans, i svrljiške ovce, kao i za kozarstvo gde će biti predstavljena alpino rasa.
Ocenjivanje goveda, konja, svinja, ovaca, koza i živine organizovano je 11, 12 i 13. maja, a najkvalitetnija grla na jednom mestu posetioci će imati priliku da vide na Dan stočara, u četvrtak, 18.maja.

Hala 12 rezervisana je za izložbu goveda na kojoj će biti 150 reprezentativnih grla 17 izlagača simentalske rase, holštajn frizijske, šarole i lugus rase.

U Hali 31, 14 izlagača  će u posebnim kućicama sa boksovima, predstaviti čiste rase svinja: landras, angus, veliki jorkšir, hemšir i durok.

Od ukrasne živine do pčela i riba

Posetioci Sajma imaće priliku da u Hali 24  vide posebnu grupu – nekonvencionalnu stočarsku proizvodnju u koju spada: ukrasna živina, golubarstvo, kunićarstvo, akvaristika i teraristika, dok će u Hali 23 moći da vide različite proizvode domaćih pčelara kao i izradu opreme za ribarstvo.

U okviru Dana stočara, u stočnom delu, na jezeru, biće izložba ribarskog gazdinstva „Delta Agrar“ koja će se prostirati na površini od 500 kvadratnih metara.

Nedelja 14. maj porodični dan

Za posetioce sa kupljenim ulaznicama organizuje se Poklon-igra, a premija je traktor belarus 82.1, koji daruje Agropanonka.

Roditelji s decom do 16 godina, moći će da uđu na Sajam, kupovinom jedne ulaznicu za 600 dinara, u nedelja, 14. maj, kada je Porodični dan.

Oznake:, ,

Ostavi komentar

Predstavljamo

Nova knjiga Branislava Gulana o nestajanju sela u Srbiji

Nova knjiga o selu Branislava Gulana, publiciste, književnika i člana Naučnog društva ekonomista Srbije, "Ruralne sredine u Srbiji - Spasavanje ...
Detaljnije

Najave događaja

med proizvodi

Festival meda u Zrenjaninu od 11. do 13. oktobra

Trodnevni Festival meda u Zrenjaninu petnaesti put ...
Detaljnije