Interfest u Novom Sadu uz vrhunska vina, delikatese, radionice i muziku

vino boce

Interfest, najstariji međunarodni festival vina u Srbiji, održaće se od 13. do 15. juna.

Novi Sad će šesnaesti put biti domaćin ljubiteljima vina, delikatesa najvišeg kvaliteta. Biće organizovane i zanimljive radionice i raznovrstan muzički program.

Dolazak na Intefest je najavilo više od 100 vinarija sa svojim najboljim proizvodima.

Posetioci festivala imaće priliku da probaju vrhunska vina, ali i da nauče mnogo toga o načinu uzgajanja vinove loze, različitim vrstama vina, kako da prepoznaju kvalitet ovog pića, kako da uživaju u njemu uz odgovarajuću hranu…

Deo programa Interfesta su i delikatesi sa ovog područja, kao i muzički program koji je kombinacija lokalne tradicije tamburaša sa zvukom džeza, regea, evergin melodija.

„Još od 2004. godine promovišemo vino kao izvor uživanja, ali i kao važan privredni i turistički proizvod“, kaže Nataša Budisavljević Radišić, pokretač Interfesta. „Festival povezuje vrhunsko piće sa kvalitetnom hranom iz Vojvodine odnosno iz Srbije, spaja vino sa kulturnom i turističkom ponudom. Zato je Interfest važan ne samo za proizvođače vina, već i za gastronome, ugostitelje, trgovce, turističke radnike, za grad Novi Sad i ceo region“.

Interfest najstariji međunarodni skup vinara organizovan u Srbiji

Od 2004. godine do danas okupio je više od 200.000 posetilaca i vinske kuće iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Grčke, Rumunije, Mađarske, Austrije, Italije, Francuske, Španije, Portugalije, Nemačke, Argentine, Čilea, Južne Afrike i Australije.

Interfest traje od  četvrtka 13. juna do subote 15. juna, od 19 časova do ponoći, na Trgu slobode.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Slične vesti

Najnovije

Želite da Vam šaljemo vesti?