ubrana jabuka

Gruža agrar organizuje savetovanje voćara

Gruža agrar domaćin voćarima u Ravnom Gaju 26. januara 2019.

Gruža agrar poziva voćar da prisustvuju osmom savetovanju voćara o savremenoj tehnologiji proizvodnje i iskustvima u voćarstvu.

Savetovanje voćara “Gruža 2019” održaće se 26. januara u Ravnom Gaju (svečana sala Siljevac) sa početkom u 10 časova. Okupljanje i registracija od 9 do 9.45 časova.

Predavači koji će uzeti učešće na Savetovanju su iskusni stručnjaci iz Srbije i inostranstva iz blasti savremene voćarske proizvodnje, navodnjavanja, prihrane, zaštite.

Govoriće se i o mehanizaciji i opremi za uspešnu proizvodnju, kao i o čuvanju, klasiranju i pakovanju voća.

Biće reči i o mogućnostima i uslovima korišćenja sredstava iz IPARD programa.

Učesnici Savetovanja će imati priliku da čuju o iskustvima u proizvodnji jabuke i borovnice u Srbiji i regionu, zatim o tehničkim osnovama betbedne primene pesticida u integralnoj zaštiti jabuke. Biće reči i o najbitnijim aspektima najsavremenije voćarske tehnologije, mehanizacije i opreme.

Gruža agrar će i ovog puta okupiti struku i praksu, a pre svega prijatelje iz šireg regiona i bivše SFRJ. Očekuje se više od 600 učesnika.

Cilj Savetovanja je edukacija i razmena informacija i iskustava, kao i doprinos zajedničkom radu na podizanju kvaliteta voćarske proizvodnje.

Kotizacija za voćare je 2.000 dinara po osobi. Paket sadrži predavanja, poklon paket “Gruža agrar” i zajednički ručak.

Organizatori očekuju potvrdu učešća do 25. januara 2019. godine.

 

Podelite na društvenim mrežama

Slične vesti

Najnovije

Želite da Vam šaljemo vesti?Da li ste za ograničenje maksimalne površine poljoprivrednog gazdinstva?
Close Menu