Prvo mesto za aranžiranje stola

Učenici Poljoprivredne škole “Josif Pančić” nagrađeni na takmičenju u Umagu

Na međunarodnom takmičenju “Flora Educa”, koje se četiri godine održava u Umagu, učenici Poljoprivredne škole „Josif Pančić“ u Pančevu su osvojili drugo mesto u ukupnom plasmanu i prvo mesto u pojedinačnom takmičenju „Aranžiranje stola za mladence“.

Prvo mesto za aranžiranje stola

Škola je ove godine učestvovala drugi put na takmičenju cvećara u Umagu. Prošle godine učenici su osvoji treće mesto u pojedinačnoj konkurenciji za izradu haljine od cveća na temu „Bajka“.

Tema ovogodišnjeg takmičenja je bila „Venčanje – dodir prošlosti sa daškom glamura“, vremenski period dvadesete godine prošlog veka, stil Čarlston. Takmičari su trebali da urede sto za mladence, što je bio prvi zadatak. Drugi zadatak je podrazumevao izradu bidermajera i modnih dodataka za mladu.

Budući tehničari hortikulture, Aleksandra Bojkovski i Đerfi Endre, su prezadovoljni ostvarenim uspehom i svojim radom.

mlada i svečani sto

„Videli smo gde smo u odnosu na druge, koje su nam prednosti i šta još treba da naučimo. Obogatili smo svoja iskustva druženjem sa učenicima iz trinaest škola iz pet zemalja: Švedske, Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije“, kažu kreativni učenici.

Profesorka Jasmina Dimitrijević godinama u školi vodi cvećarsku sekciju i kao mentor đacima, učestvuje na različitim takmičenjima.

„Presrećna sam. Deca su ozbiljna i odgovorna i izrastaju u divne ljude. I pored svega što nam se dešava u životu zadržavaju čistotu i kvalitet koji je neko uspeo da prepozna. Na takmičenju smo dobili okrugli sto sa dve stolice, dva tanjira, pribor za jelo i dve čaše. Ukrašavanje mlade smo prilagodili njenoj venčanici“, rekla je Dimitrijević.

Direktor škole, Goran Bimbašić, smatra da uspeh nije došao slučajno, već je plod kvalitetnog rada profesora i đaka u Poljoprivrednoj školi „Josif Pančić“.

„Moja želja je da društvo i država prepoznaju naš angažman i da nas u ovim teškim vremenima podrže, kako bismo našim učenicima pomogli da postanu kvalitetni ljudi koji su sposobni da se suoče sa svim životnim izazovima“, poručuje Bimbašić.

Ovakav uspeh do sada nije ostvarila ni jedna škola u Srbiji koja školuje učenike u okviru smera hortikulture.

Slične vesti

Najnovije

Želite da Vam šaljemo vesti?

Close Menu