traktor

Pozitivno iskustvo poljoprivrednika koji su putovali u Brazil

U organizaciji preduzeća “Agromineral” iz Vršca, u periodu od 4. do 13. decembra 2014. godine, šesnaestoro vojvođanskih poljoprivrednika bili su gosti brazilske

traktor

kompanije “STARA”. To je u Brazilu najveća kompanija specijalizovana za preciznu poljoprivredu koja se bavi proizvodnjom automatizovanih poljoprivrednih mašina “no till”. 

“Naš cilj je bio da poljoprivrednici vide savremene mašine koje optimizuju setvu i đubrenje prema mapama zemljišta, ali i da se upoznaju sa najrazvijenijom regijom u Brazilu, državom Rio Grande do Sul”, rekao je za naš portal direktor preduzeća “Agromineral” Branimir Popov.

Domaćin gostima iz Srbije bila je porodična kompanija “STARA”. U okviru sedmodnevnog boravka poljoprivrednici su prisustvovali prezentaciji kompanije i testiranju mehanizacije (sejalica, prikolica, samohodnih prskalica, samohodnih rasturivača…). 

masine

Poljoprivrednicima su o “no till” proizvodnji i mapiranju zemljišta u okviru predavanja govorili brazilski profesori.

Inače, Brazil je prva zemlja u svetu koja masovno sprovodi mapiranje zemljišta u saradnji sa američkom kompanijom “Veris Tech” i do sada je izmapirano nekoliko miliona hektara, pojasnio je Popov.

Poljoprivrednici koji su boravili u Brazilu pohvalili su organizatora putovanja, kao i gostoljubivost domaćina. Menadžeri i inženjeri kompanije “STARA”, iako vrlo mladi, profesionalci su u svom poslu, a mašine koje su prikazali domaćini u dalekom Brazilu su po kvalitetu u rangu sa mašinama najpoznatijih svetskih proizvođača, zapažanja su naših poljoprivrednika.

U narednom periodu, pomenute tehnologije biće dostupne i u našoj zemlji, rekao je Popov za Poljosferu.

poljoprivrednici

Impresije poljoprivrednika

Mile Zarin (Jaša Tomić): „Odlična organizacija. Doček i gostoljubivost domaćina, profesionalizam i pozitivno okruženje daleko iznad svih očekivanja. Kvalitet mašina u rangu sa najvećim svetskim proizvođačima.“

Marko Carnic i Janko Medveđ (Begeč): „Gostoljubivost, profesionalizam, kvalitet, vizija razvoja. Ono što iznenađuje jeste činjenica da kompaniju podižu mladi, vrhunski inženjeri, školovani po celom svetu, sa prosečnom starošću od 27 godina.“

Vlasnik i autor fotografija: Branimir Popov

Slične vesti

Najnovije

Želite da Vam šaljemo vesti?

Close Menu