paprikaš 2 manja

Pileći paprikaš sa knedlicama

paprikaš 2 manja

Pileći paprikaš je jelo koje se na našim trpezama poslužuje bar jednom sedmično. Nekada su paprikaš domaćice (ali i domaćini) spremali od kokošijeg mesa. Danas uglavnom koristimo pileće meso, iako kokošije meso daje specifičan ukus ovom jelu.

Priprema je jednostavna.

Potrebno:
• jedno pile
• kašika masti
• glavica crnog luka
• 2-3 češnja belog luka
• mlevena crvena paprika,
• brašno
• so.
Ovi sastojci čine najjednostavniju verziju ovog jela.

Priprema:
Na ugrejanu mast propržimo crni i beli luk i dodamo isečeno pileće meso. Nalijemo vodom, posolimo, poklopimo i kuvamo. Kada je meso skoro skuvano u paprikaš dodajemo knedlice. U ranija vremena one su se pravile od brašna i vode, bez jaja. Jednostavno u šoljicu sipamo brašno, oko 5 supenih kašika i dodajemo vodu uz mešanje, dok ne dobijemo gustu, meku masu. Obavezno posoliti. Danas, međutim, najčešće razmutimo jaje i dodajemo brašno (može i malo griza) dok masa ne bude gusta. Knedlice vadimo kašikicom i sve kuvamo još desetak minuta.
Na kraju dodamo mlevenu crvenu papriku. I ovde možemo modifikovati stari recept, pa dodati i šoljicu soka od paradajza. Po želji paprikaš možemo da začinimo seckanim peršunom.

Podelite na društvenim mrežama

Slične vesti

Najnovije

Želite da Vam šaljemo vesti?



Da li ste za ograničenje maksimalne površine poljoprivrednog gazdinstva?
Close Menu