Fito farmacija

LG Seeds
Kupus kifle

Kupus kifle

Kupus kifle

Mi volimo da mesimo i slatke i slane đakonije. Naravno, volimo i da ih jedemo. Kiflice, krofne, palačinke, pogačice, gibančice, lepinje… Kažu da mnogo mesimo i da je to uticaj nemačke kuhinje. I to nam se baš sviđa. Ovo je recept baka Olgice iz Zrenjanina koja vrlo rado pravi kupus kifle. I to svima: unucima, rođacima, prijateljima, komšijama… Izuzetno su meke, posebno ukusne dok su tople. Napisala nam je mere za pečenje u burek plehu. Potrebno: 0,25 l mleka 0,25 l vode supena kašika šećera kašičica soli 0,5 dcl ulja 800 g brašna 1 margarin Priprema: U mlaku mešavinu mleka i vode dodati so, ulje, šećer i nadošao kvasac. Sve zamesiti brašnom i testo dobro izraditi na stolu. Napraviti 4 jufke i ostaviti ih da se odmore i podignu. Izraditi margarin, pa mu dodati, otprilike, jednu supenu kašiku soli. Razvući jufke u kvadratni oblik i namazati testo smesom margarina i soli. Uviti rolat i iseći jednake trouglove. Poređati ih u podmazan pleh tako da šira strana trougla bude na dnu. Testo ostaviti da još raste. Pre pečenja u izrađeno jaje dodati malo ulja i premazati kupus kifle.

Povratna veza sa vašeg sajta.

Ostavi komentar

Predstavljamo

Nova knjiga Branislava Gulana o nestajanju sela u Srbiji

Nova knjiga o selu Branislava Gulana, publiciste, književnika i člana Naučnog društva ekonomista Srbije, "Ruralne sredine u Srbiji - Spasavanje ...
Detaljnije

Najave događaja

Poljoprivredni sajam u Jaši Tomić 29. septembra

Treći poljoprivredni sajam u Jaši Tomiću. Prijave su u toku ...
Detaljnije