Fito farmacija



Kupus kifle

Kupus kifle

Kupus kifle

Mi volimo da mesimo i slatke i slane đakonije. Naravno, volimo i da ih jedemo. Kiflice, krofne, palačinke, pogačice, gibančice, lepinje…Kažu da mnogo mesimo i da je to uticaj nemačke kuhinje. I to nam se baš sviđa. Ovo je recept baka Olgice iz Zrenjanina koja vrlo rado pravi kupus kifle. I to svima: unucima, rođacima, prijateljima, komšijama… Izuzetno su meke, posebno ukusne dok su tople.Napisala nam je mere za pečenje u burek plehu.Potrebno:0,25 l mleka0,25 l vodesupena kašika šećerakašičica soli0,5 dcl ulja800 g brašna1 margarinPriprema: U mlaku mešavinu mleka i vode dodati so, ulje, šećer i nadošao kvasac. Sve zamesiti brašnom i testo dobro izraditi na stolu. Napraviti 4 jufke i ostaviti ih da se odmore i podignu. Izraditi margarin, pa mu dodati, otprilike, jednu supenu kašiku soli. Razvući jufke u kvadratni oblik i namazati testo smesom margarina i soli. Uviti rolat i iseći jednake trouglove. Poređati ih u podmazan pleh tako da šira strana trougla bude na dnu. Testo ostaviti da još raste. Pre pečenja u izrađeno jaje dodati malo ulja i premazati kupus kifle.

Povratna veza sa vašeg sajta.

Ostavi komentar

Predstavljamo

“Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar 2018” u prodaji

"Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar 2018" - nova znanja, dostignuća, iskustva ...
Detaljnije

Najave događaja

Državni pčelarski sajam sa međunarodnim učešćem 9. i 10. februara 2019.

Državni pčelarski sajam važan i pčelarima i potrošačima pčelinjih proizvoda ...
Detaljnije