
Kupus kifle
Mi volimo da mesimo i slatke i slane đakonije. Naravno, volimo i da ih jedemo. Kiflice, krofne, palačinke, pogačice, gibančice, lepinje…
Mi volimo da mesimo i slatke i slane đakonije. Naravno, volimo i da ih jedemo. Kiflice, krofne, palačinke, pogačice, gibančice, lepinje…
Postoji verovanje da naše bake nisu služile predjela i da je takav običaj novijeg datuma. To nije tačno.
Svako od nas ko je bio gost za trpezom domaćina, potvrdiće da su domaćice vrlo vešte u pripremanju predjela. Na stolu tada možete videti i predjela koja se u toj kući prave već nekoliko generacija. Jer dok se čeka glavno jelo, uz domaću rakiju, treba nešto „prezalogajiti”.
Većina nas uživa dok jede pitu s jabukama. Čak i da nam ovaj kolač posluže dok žmurimo, znali bismo da je to baš ta pita, jer se miris koji se širi oko kolača pamti.
Nije zahtevna za pripremanje.
Pileći paprikaš je jelo koje se na našim trpezama poslužuje bar jednom sedmično. Nekada su paprikaš domaćice (ali i domaćini) spremali od kokošijeg mesa. Danas uglavnom koristimo pileće meso, iako kokošije meso daje specifičan ukus ovom jelu.
Rođendan lista "Poljoprivrednik". Na današnji dan, 2. decembra 1956. godine, počeo je da izlazi list "Poljoprivrednik", jedinstveno informativno-stručno glasilo za...
Pročitaj višeAgro info karavan počev od 24. decembra, tokom devet dana u 15 gradova. Poljoprivredni proizvođači i sezonski radnici u 15...
Pročitaj višeŽelite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?