Na stolu

Kupus kifle

Kupus kifle

Kupus kifle

Mi volimo da mesimo i slatke i slane đakonije. Naravno, volimo i da ih jedemo. Kiflice, krofne, palačinke, pogačice, gibančice, lepinje…

Detaljnije

Pašteta od prasećih pluća

Postoji verovanje da naše bake nisu služile predjela i da je takav običaj novijeg datuma. To nije tačno.

Svako od nas ko je bio gost za trpezom domaćina, potvrdiće da su domaćice vrlo vešte u pripremanju predjela. Na stolu tada možete videti i predjela koja se u toj kući prave već nekoliko generacija. Jer dok se čeka glavno jelo, uz domaću rakiju, treba nešto „prezalogajiti”.

Detaljnije
lenja pita sa jabukama 2

Lenja pita s nadevom od jabuka

lenja pita sa jabukama 2

Većina nas uživa dok jede pitu s jabukama. Čak i da nam ovaj kolač posluže dok žmurimo, znali bismo da je to baš ta pita, jer se miris koji se širi oko kolača pamti.
Nije zahtevna za pripremanje.

Detaljnije
paprikaš 2 manja

Pileći paprikaš sa knedlicama

paprikaš 2 manja

Pileći paprikaš je jelo koje se na našim trpezama poslužuje bar jednom sedmično. Nekada su paprikaš domaćice (ali i domaćini) spremali od kokošijeg mesa. Danas uglavnom koristimo pileće meso, iako kokošije meso daje specifičan ukus ovom jelu.

Detaljnije

Najnovije

Želite da Vam šaljemo vesti?



Da li ste za ograničenje maksimalne površine poljoprivrednog gazdinstva?
Close Menu