Na stolu

Kupus kifle

Kupus kifle

Kupus kifle

Mi volimo da mesimo i slatke i slane đakonije. Naravno, volimo i da ih jedemo. Kiflice, krofne, palačinke, pogačice, gibančice, lepinje…

Detaljnije

Pašteta od prasećih pluća

Postoji verovanje da naše bake nisu služile predjela i da je takav običaj novijeg datuma. To nije tačno.

Svako od nas ko je bio gost za trpezom domaćina, potvrdiće da su domaćice vrlo vešte u pripremanju predjela. Na stolu tada možete videti i predjela koja se u toj kući prave već nekoliko generacija. Jer dok se čeka glavno jelo, uz domaću rakiju, treba nešto „prezalogajiti”.

Detaljnije
lenja pita sa jabukama 2

Lenja pita s nadevom od jabuka

lenja pita sa jabukama 2

Većina nas uživa dok jede pitu s jabukama. Čak i da nam ovaj kolač posluže dok žmurimo, znali bismo da je to baš ta pita, jer se miris koji se širi oko kolača pamti.
Nije zahtevna za pripremanje.

Detaljnije
paprikaš 2 manja

Pileći paprikaš sa knedlicama

paprikaš 2 manja

Pileći paprikaš je jelo koje se na našim trpezama poslužuje bar jednom sedmično. Nekada su paprikaš domaćice (ali i domaćini) spremali od kokošijeg mesa. Danas uglavnom koristimo pileće meso, iako kokošije meso daje specifičan ukus ovom jelu.

Detaljnije

Najnovije

Želite da Vam šaljemo vesti?

Close Menu