Fito farmacija

LG Seeds

Knjiga: “Primena pesticida u zaštiti voćaka i vinove loze”

Publikacija “Primena pesticida u zaštiti voćaka i vinove loze” je namenjena svima onima koji se bave gajenjem voća i vinove loze, proizvođačima, agronomima, studentima i onima koje interesuje ova problematika.

U izdanju Poljoprivrednog fakulteta u Lešku Univerziteta u Prištini 2016. godine je iz štampe izašla izuzetna publikacija eminentnih naučnih radnika dr Svetomira Lj. Stamenkovića i dr Draga M. Miloševića “Primena pesticida u zaštiti voćaka i vinove loze”.

Knjiga je svojevrsni odgovor na sve izraženiju potrebu za jednom praktičnom publikacijom ovakvog sadržaja koja može pomoći u zaštiti voćaka i vinove loze, jer štete koje pričinjavaju bolesti, štetočine i korovi u proizvodnji voća i grožđa kod nas su ogromne.

Knjiga obrađuje osnovne osobine prouzrokovača bolesti, štetočina i korova, integralne mere zaštite voćaka i vinove loze, kao i pesticide i mere bezbedne upotrebe. Opisane su i polifagne štetočine i zajedničke bolesti voćaka i vinove loze. Takođe, u knjizi su dati i orijentacioni programi zaštite jabuke, kruške, dunje i mušmule, zatim šljive, višnje, trešnje, breskve, nektarine i kajsije.

Prikazani su i programi zaštite oraha i leske, zatim maline, kupine, jagode, borovnice, ribizle, ogrozda, joste i aronije, kao i vinove loze.

U knjizi je dat i pregled registrovanih pesticida u Srbiji.

Knjiga predstavlja praktičnu publikaciju za primenu pesticida u zaštiti voćaka i vinove loze po fenofazama razvoja biljaka i registrovanim pesticidima za suzbijanje bolesti, štetočina i korova na navedenim voćnim vrstama i vinovoj lozi.

Štampana je u formatu Be5 na 208 strana, u koloru na kvalitetnom kunzdruk papiru.

Bogato je ilustrovana brojnim fotografijama simptoma bolesti i simptoma oštećenja od štetočina voćaka i vinove loze.

Publikacija je namenjena svima onima koji se bave gajenjem voća i vinove loze, proizvođačima, agronomima, studentima i onima koje interesuje ova problematika.

Detaljnije informacije o sadržaju knjige mogu se dobiti na telefon 064/41-87-797.

Oznake:,

Ostavi komentar

Predstavljamo

“Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar 2019” u prodaji

Novu knjigu "Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar", izdanje za 2019. godinu moguće je poručiti online ili preko narudžbenice, ili je podići lično ...
Detaljnije

Najave događaja

Poljoprivredni sajam ove godine od 11. do 17. maja

Poljoprivredni sajam ove godine - izložbe, skupovi, edukacije, prezentacije, poslovni susreti, primena nauke u poljoprivredi ...
Detaljnije