Fito farmacija

LG Seeds
osnovi rezidbe knjiga

Osnovi rezidbe kontinentalnih voćaka i vinove loze

“Osnovi rezidbe kontinentalnih voćaka i vinove loze” – Gajenje voćaka je u velikoj ekspanziji i to kako na velikim površinama, tako i na malim okućnicama i postaje vrlo unosna poljoprivredna grana.

Voće i grožđe imaju široki spektar upotrebe od svežeg stanja do raznih prerađevina i postaje nezamenljivo za ljudsku ishranu.

Za svakog proizvođača je od velike važnosti da zna kad se i kako orezuje pojedina voćna vrsta i vinova loza. Često se prave velike greške nestručno izvedenom rezidbom, što deluje nepovoljno na same voćke, vinovu lozu, izostaje ili umanjuje se prinos i povećavaju troškovi proizvodnje.

Da bi se sve ovo izbeglo, ova knjiga može dosta da pomogne uz odgovarajuću praksu.

osnovi rezidbe knjiga

Smatram da je jedini način da se ovlada rezidbom: stručna pomoć, primena ovakvog priručnika i konstantna praksa.

U knjizi su dati slikoviti i detaljni opisi morfologije voćnih vrsti i vinove loze, sistemi uzgoja, kao i sama tehnika rezidbe.

Značaj knjige je i po nekim novinama, što dosad nismo nalazili u stručnoj literaturi, kao što su uzimanje prosečnih uzoraka za agrohemijsku analizu zemljišta i preporuke za unošenje, prvenstveno mineralnih đubriva, način i vršenje kalcizacije zemljišta, kao i primena sistema za navodnjavanje (“kap po kap”).

Recenzent: Rade Đurić, dipl. ing. agronomije, prof. Poljoprivredne škole u Svilajncu.

Knjigu “Osnovi rezidbe kontinentalnih voćaka i vinove loze” možete poručiti poštom. Adresa autora: Vuka Karadžića br. 14, 35210 Svilajnac. Kontakt telefon: 064/3115017.

Oznake:,

Ostavi komentar

Predstavljamo

“Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar 2019” u prodaji

Novu knjigu "Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar", izdanje za 2019. godinu moguće je poručiti online ili preko narudžbenice, ili je podići lično ...
Detaljnije

Najave događaja

novi-sad-sajam

Porodični dan na Poljoprivrednom sajmu je sreda, 15. maj

Poljoprivredni sajam u Novom Sadu, najveća i najznačajnija smotra agrara u centralnoj i jugoistočnoj Evropi od 11. do 17. maja ...
Detaljnije