Podrška poljoprivrednicima za kupovinu dizel goriva

dizel traktor na putu

Doneta Uredba za finansijsku podršku za kupovinu dizel goriva. Prijave se mogu podneti Upravi za trezor od 1. marta do 31. aprila 2019. godine.

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici usled uspešne finansijske konsolidacije i dodatnih sredstava koja su time obezbeđena, donela Uredbu koja predstavlja finansijsku podršku poljoprivrednim proizvođačima za kupovinu dizel goriva u iznosu od 20 dinara po litri, do 60 litara goriva po hektaru, a za najviše 20 hektara poljoprivrednog zemljišta, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Za ovu namenu obezbeđeno je ukupno 1,9 milijardi dinara.

Prijave se mogu podneti Upravi za trezor od 1. marta do 31. aprila 2019. godine.

Vlada Srbije nastaviće i u 2019. godini sa višegodišnjom praksom razvoja savetodavnih poslova u poljoprivredi.

Usvajanjem Uredbe o utvrđivanju godišnjeg programa razvoja savetodavnih poslova u poljoprivredi u 2019. godini, poljoprivrednim proizvođačima obezbediće se pružanje besplatnih informacija, stručnih saveta, pomoći i usluga u cilju povećanja konkurentnosti i modernizacije poljoprivredne proizvodnje, navodi se u saopštenju.

Za pružanje saveta i informacija poljoprivrednicima, udruženjima i zadrugama obezbeđena su sredstva u iznosu od 347.000.000 dinara.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Slične vesti

Najnovije

Želite da Vam šaljemo vesti?