Dodeljeno 107 kuća na selu sa okućnicom

kuca na selu lepo

Dodeljeno 107 kuća na selu i to za 10 mladih poljoprivrednika i poljoprivrednica, 13 samohranih roditelja i 84 porodica sa teritorije Srbije.

„U selima opštine Sečanj ovoga puta čak 13 kuća će dobiti nove vlasnike„ izjavio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić nakon što je komisija odobrila novih 107 zahteva za kupovinu kuća na selu.

„U opštini Paraćin tri kuće dobijaju nove vlasnike. Ovoga puta najveća kuća nalazi se u selu Gajdobra u opštini Bačka Palanka, ima 320m2 i 7,7 ari placa i staje 1,17 miliona dinara. Kuća sa najvećom okućnicom od 55 ari nalazi se u opštini Zrenjanin u selu Mihajlovu i staje maksimalnih 1,2 miliona dinara„, naveo je Krkobabić.

Na komisiji je dodeljeno 107 seoskih kuća i to za 10 mladih poljoprivrednika i poljoprivrednica, 13 samohranih roditelja i 84 porodica sa teritorije čitave Srbije.

Opština Knić u Šumadijskom okrugu dobiće nove stanare u selu Toponica, novu porodicu čeka i selo Donji Katun opštine Varvarin, a na jugu Srbije oživeće seoske kuće u opštinama Merošina i Blace.

Sredstva za kupovinu seoskih kuća se dodeljuju po redosledu pristiglih prijava, do utroška sredstava opredeljenih za ovu namenu, a najkasnije do 1. novembra 2022. godine, odsećaju u Ministarstvu za brigu o selu.

Kuća na selu za mlade

Za bespovratna sredstava za kupovinu seoske kuće mogu da se prijave mladi bračni i vanbračni parovi, samohrani roditelji i mladi poljoprivrednici/ce do 45 godina života. Kuća, prema uslovima konkursa, može da se nalazi na teritoriji svih naseljenih mesta Republike Srbije, izuzev u gradskim i opštinskim sedištima i prigradskim naseljima i njena vrednost može maksimalno iznositi 1,2 miliona dinara. Za ove namene u budžetu Republike Srbije ove godine predviđeno je ukupno 500 miliona dinara.

OVDE pročitajte više o Konkursu za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Slične vesti

Najnovije

Želite da Vam šaljemo vesti?