Zahteve za IPARD podsticaj za novi traktor podneti do 26. aprila

traktor 1

Rok za podnošenje zahteva za IPARD podsticaje za nabavku novog traktora do 26. aprila 2022. godine, navodi se u obaveštenju Uprave za agrarna plaćanja.

Važno obaveštenje o pomerenom roku

Počev od 22. aprila (petak) zaključno sa 25. aprilom (ponedeljak) Uprava za agrarna plaćanja neće radi u dane ovih praznika, uključujući 22. april 2022. godine.

Na sajtu Uprave za agrarna plaćanja obaveštavaju se sva zainteresovana lica da u skladu sa Zakonom o opštem upravnom postupku, rok za podnošenje zahteva za odobravanje projekta po Sedmom javnom pozivu za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava u nabavku novog traktora, broj: 320-01-07-1/2022-07 od 14.02.2022. godine ističe kad protekne prvi naredni radni dan odnosno zaključno sa utorkom, 26. aprilom 2022. godine.

Podsećamo da su sektori mleka, mesa, voća i povrća, ostalih useva kao što su određene vrste žitarica i industrijskog bilja, grožđa i jaja.

Pozivom su obezbeđena sredstva u visini od 1,35 milijardi dinara, u skladu sa Pravilnikom i posebnim propisom koji uređuje raspodelu podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Predmet javnog poziva su investicije u fizičku imovinu i prihvatljivi troškovi u nabavku novog traktora, sa standardnim delovima, uređajima i opremom za izvođenje poljoprivrednih radova, uključujući pripadajuću traktorsku kabinu.

Vrste T1 do T5 ili S1 do S5

Snaga traktora čija se nabavka subvencioniše IPARD sredstava zavisi od sektora ulaganja i obima proizvodnje.

Ako se neko bavi voćarstvom i ima od dva do 10 hektara prijavljenih površina pod zasadom, moći će da nabavi traktor snage do 60 kW. Jači traktor, do 80 kW, moći će da nabavi ako ima veće površine, između 10 i 50 hektara.

Traktor može biti vrste T1 do T5 ili S1 do S5 u smislu posebnog propisa koji uređuje podelu motornih i priključnih vozila i tehničke uslove za vozila u saobraćaju na putevima i treba da ispunjava uslove u oblasti zaštite životne sredine uređene propisima EU u ovoj oblasti, a sa kojima su usklađeni propisi Srbije.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Slične vesti

Najnovije

Želite da Vam šaljemo vesti?