Kako da se prijavite na eID portal ukoliko imate pametni telefon

eagrar

Koje korake je potrebno da uradimo kako bismo se uspešno prijavili na eID portal ukoliko imamo pametni telefon?

Proces uvođenja registrovanih gazdinstava u elektronski sistem e-Agrar moguće je sledeći određene korake, objasnilo je Ministarstvo poljoprivrede. Prvi korak u procesu uvođenja e-Agrar sistema je prijava na Portal eID – Portal za elektronsku identifikaciju. Ukoliko imate pametan telefon, a do sada to niste uradili, ovo su uputstva kako da se prijavite:

  1. Posetite najbliže filijale Pošte, trezora ili najbliži PSSS i preuzmite svoje parametre ili QR kod.
  2. Instalirajte mobilnu aplikaciju ConsentID koju možete preuzeti na Google Play prodavnici za sve Android korisnike kao i na App Store za sve iOS korisnike.
  3. Aktivirajte aplikaciju skeniranjem QR koda ili ručno unesite parametre.

Kroz prethodne korake završava se proces aktivacije mobilne aplikacije ConsentID. Pored vašeg pametnog telefona, neophodno je da imate i aktivnu mejl adresu.

Naredni korak nakon kreiranog eID-a podrazumevaće prijavu u elektronski registar poljoprivrednih gazdinstava (eRPG), a potom i prijavu za podsticaje, a o čemu će poljoprivrednici biti pravovremeno obavešteni. Procesom uvođenja registrovanih gazdinstava u elektronski sistem e-Agrar upis i promene podataka u Registru poljoprivrednih gazdinstava biće modernizovani i ubrzani.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede