Salon vina Kragujevac 2020 u subotu, 20. juna

vino boce

Salon vina Kragujevac 2020 u novom terminu.

U organizaciji Vinskog viteškog reda Šumadije 20. juna održaće se jedna od najprestižnijih vinskih manifestacija u Srbiji Salon vina u Kragujevcu.

Ova manifestacija okuplja kako već afirmisane tako i mlade vinarije iz Srbije i regiona jugoistočne Evrope, profesionalne kupce, kolekcionare, ljubitelje vina kao i sve predstavnike medija.

Na salonu biće prisutni i proizvođači opreme za vino i enoloških sredstava, proizvođači hrane, pekarskih proizvoda, maslinovog ulja i vode, sireva i suhomesnatih proizvoda.

Salon vina u svom pratećem programu organizuje predavanja i stručne radionice, kao i savete za slaganje vina i hrane.

Podršku organizaciji i radu salona vina daju brojni sponzori i profesinalne asocijacije kao što su udruženja somelijera Šumadije – ASŠ i Srbije – SERSA, asocijacija Wine Expert, grad Kragujevac i brojne druge organizacije.

Tradicionalno Salon vina će se održati u Kongresnom centru hotela “Kragujevac”.

Učesnicima, profesionalnim kupcima (HORECA sektor), kolekcionarima i  posetocima Salona vina biće na raspolaganju organizator salona i svi kapaciteti i sadržaji hotela.

U kategoriji vinskih manifestacija Salon vina Kragujevac prema oceni vinskog portala VINO.RS ocenjen je kao najbolja vinska manifestacija u Srbiji u 2018. godini.

U svega nekoliko godina Salon vina u Kragujevcu je postala manifestacija koja je pokazala da zahtevan vinski festival može u Srbiji uspešno da se organizuje i izvan Beograda i Novog Sada.

Radoznala publika i očigledno zadovoljni vinari kojih iz godine u godinu ima sve više na ovom Salonu garantuju lepu budućnost manifestaciji koja se nadovezala na uspeh šumadijskih vina.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Slične vesti

Najnovije

Želite da Vam šaljemo vesti?