Fito farmacija

LG Seeds

Sajam vinogradarstva i voćarstva u Irigu pripremljen

Za voćare i vinogradare sajam u Irigu 14. aprila. Više od 80 izlagača.

Završene pripreme za sajam voćarstva i vinogradarstva u Irigu

Za Sajam vinogradarstva i voćarstva u Irigu 14. aprila, na nekadašnjem vašarištu pored igrališta, uređen je prostor za izlagače, a koristiće se i balon.

Organizatorima se do danas prijavilo više od 80 izlagača.

Posebnu pažnju već sada pleni uređaj koji bez hemijskih materija uništava korov u voćnjacima i vinogradima, uz pomoć vruće vodene pare.

Dolazak su najavili i prodavci više tipova traktora, pogodnih za obradu vinograda i voćnjaka, a biće izložene i specijalne „skele” za berbu jabuka.

Pojedine kompanije na Sajmu u Irigu će ponuditi niže prodajne cene, ali i aranžmane sa bankama koji će omogućiti kupovinu traktora za rod grožđa ili voća predat na preradu.

Direktor Agencije za ruralni razvoj Iriga Fedor Pušić je saopštio medijima da su pripreme za prihvat izlagača završene i da se očekuju i gosti iz Osečine i okoline Smedereva.

“Prema interesovanju voćara i vinogradara za naš Sajam, procenjujem da smo sačinili dobar stručni deo programa, koji će započeti temom o voćarstvu i pčelarstvu, o čemu govori prof. dr Nada Plavša i prof. dr Zoran Keserović, a završiće osvrtom na ekonomičnost vezanu za izvoz jabuke, kaže Pušić i najavljuje i dobru gastronomsku ponudu uz iriška birana vina.

Izvor: agroservis.rs

Oznake:, ,

Ostavi komentar

Predstavljamo

“Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar 2019” u prodaji

Novu knjigu "Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar", izdanje za 2019. godinu moguće je poručiti online ili preko narudžbenice, ili je podići lično ...
Detaljnije

Najave događaja

vino boce

Interfest u Novom Sadu uz vrhunska vina, delikatese, radionice i muziku

Interfest, najstariji međunarodni festival vina u Srbiji, održaće se od 13. do 15. juna ...
Detaljnije