Onlajn panel „Šta fondovi EU donose srpskoj poljoprivredi?“ 10.11.2021.

onlajn panel novac

U okviru projekta Izveštavanje o poljoprivredi i ruralnom razvoju 10. novembra 2021. godine u 14 časova portal Agrosmart organizuje onlajn panel „Šta fondovi EU donose srpskoj poljoprivredi i da li su poljoprivrednici o tome obavešteni“.

Na onlajn događaju koji se održava preko ZOOM platforme učestvuju:

  • načelnica Odeljenja za upravljanje IPARD programom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i šefica Upravljačkog tela IPARD Jasmina Miljković
  • predstavnica programa Razvoj finansijskog sistema u ruralnim sredinama u Srbiji (SRFP) Elena Frank
  • stručnjakinja Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu Lidija Maurović Košćak
  • predsednik Eko Agri Centra Jozef Gašparovski

Prijava učešća na događaju je omogućena registracijom na sledeći link:  https://osceorg.zoom.us/meeting/register/tJIlfumtrTgtHNb8GLBOfsfAptl5fj7dZiNE

Učesnici panela iz zemalja EU preneće iskustva o korišćenju pretpristupnih i fondova EU za poljoprivredu i ruralni razvoj. Hrvatska, Bugarska, Slovačka, kao i druge članice EU prošle su pretpristupni period u kojem se sada Srbija nalazi i kroz programe SAPARD i IPARD dobijale su finansijsku podršku Evropske unije za unapređenje i pokretanje investicija u primarnoj poljoprivrednoj prozvodnji, preradi poljoprivrednih proizvoda, ruralnom turizmu, ruralnoj infrastrukturi… Intezitet i obim finansijske pomoći iz budžeta EU, odnosno Zajedničke poljoprivredne politike povećani su značajno članstvom tih zemalja u Evropskoj uniji.

Pred nama je budžetski period 2021-2027. kada će se u Srbiji realizovati IPARD III program.

Na panelu će biti reči o tome kako obimna finansijska sredstva da iskoristimo što je moguće bolje, kako da spremimo projekte da budu podrška reformskim aktivnostima i da tako doprinesu ravnomernijem razvoju naše zemlje i unapređenju poljoprivrednih gazdinstava.

Registrovani učesnici će automatski dobiti link za pristup onlajn događaju na platformi ZOOM i sva potrebna uputstva za učešće.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, molimo Vas pišite na email redakcija.agrosmart@gmail.com ili se javite na telefon 063/500525, Slađani Gluščević, urednici portala Agrosmart.

Seminar se organizuje u okviru projekta” Izveštavanje o poljoprivredi i ruralnom razvoju”, u saradnji sa Misijom OEBS-a u Srbiji i uz podršku Delegacije EU u Srbiji.

Foto: pixabay.com

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede