Kupusijada u Futogu 28. i 29. oktobra 2016.

17

Tradicionalno poslednjeg vikenda oktobra održaće se kupusijada u Futogu, 16. po redu. Manifestacija traje dva dana, 28. i 29. oktobra.

Tokom dva dana futoške „Kupusijade” očekuje se oko 40.000 posetilaca i oko stotinu ratara s prikolicama iz kojih će prodavati ovogodišnji rod. 

Program kupusijade u Futogu

Prvi dan je predviđen mladima. U programu Mini-kupusijada mališani iz vrtića, đaci iz obe osnovne škole u Futogu i iz Doma za decu i omladinu u Veterniku izvesti priredbu „Maštoviti kupusići”. Kroz igru, pesmu i creže oni će pričati o futoškom brendu, svako na svoj način, a domaćin će im biti OŠ „Miroslav Antić”. 

Drugog dana priredbe duž ulice Cara Lazara proslavljaće se futoški kupus.

U subotu u 11 časova, počeće kuvanje kupusa i sarmi, a porcije će se prodavati po 80 i 100 dinara. Paralelno s tim, biće održan i 7. susret proizvođača tradicionalnih proizvoda Srbije, izložba „Riznica ukusa”, gde će se predstaviti proizvodi mapirani u okviru projekta „Tera madre Futog” pokreta „Slow Food” i stručni skup „Očuvanjem tradicije do razvoja seoskih sredina”.  

Kupus iz Futoga poznati brend 

„Futoška Kupusijada je jedinstvena manifestacija u Srbiji po tematici, mestu održavanja i mogućnostima koje pruža autohtona sorta kupusa koji se seje i prerađuje samo u Futogu. Na Kupusijadi promovišemo Futoški kupus brend Srbije posvećen isključivo autohtonoj sorti i njenoj ulozi u ekonomskom i kulturnom razvoju Futoga, s akcentom na potrebu proizvodnje zdrave hrane u zdravoj životnoj sredini“, kazao je u susretu s novinarima u Turističkoj organizaciji Novog Sada predsednik Udruženja „Futoški kupus” Goran Puača.  

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede