Dan voćara i vinogradara u Novom Sadu 25. maja

dan vocara

U Velikoj sali Kongresnog centra na Novosadskom sajmu biće održana manifestacija Dan voćara i vinogradara.

Ova značajna manifestacija posvećena aktuelnim trendovima u voćaraskoj i vinogradarskoj proizvodnji održava se treći put u okviru Međunarodnog poljoprivrednog sajma.

Skup će se održati u sredu 25. maja, a početak je planiran za 10 časova.

Dan voćara otvoriće predsednik PKV, Boško Vučurević. U svečanom delu skupa prisutnima će se obratiti prof. dr Nedeljko Tica, dekan Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, mr Jelena Nestorov Bizonj, predsednica ZSV, Stefano Zannier, sekretar za poljoprivredno-prehrambene, šumske, riblje i planinske resurse regije Furlanije-Julijske krajine.

Zainteresovani za učešće na ovom skupu mogu da se prijave na mejl adresu: poljoprivreda@pkv.rs, ili na telefone: 021/480 3720, 063/517 304 i 063/577 710 najkasnije do 24. maja.

Organizatori skupa su: Privredna komora Vojvodine, Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu, Zadružni savez Vojvodine i Savez vinara i vinogradara Srbije. Medijski pokrovitelj manifestacije je RTV, a medijski partneri su „Dnevnik-Poljoprivrednik“ AD i „Dobro jutro-Dnevnik“ AD.

Program Dana voćara

Na temu „Perspektivno voćarstvo“ govoriće prof. dr Zoran Keserović Početak predavanja je u

O sistemu kooperativa u Italiji – istoriji, izazovima, dobrim praksama predavanja će održati Venancio Frančeskuti, a biće održana i prezentacija kooperativa. Na panel diskusiji koja će prema programu početi u 12.40 predavači će obraditi temu „Plasman srpskog voća – kako dalje“.

Organizovana su i predavanja na teme: Iskustva Srbije u suzbijanju braon mramoraste stenice na voću; Primena savremene biotehnologije u proizvodnji vina; Organska proizvodnja voća – razvojna šansa vinogradarstva Srbije.

Nakon najavljenog programa prisutni će moći da degustiraju vina i sireve.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Slične vesti

Najnovije

Želite da Vam šaljemo vesti?