Agro Belgrade 2022. održaće se od 27. do 29. januara

Bobicasto voce

Agro Belgrade sajam, Međunarodni sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva, na Beogradskom sajmu

Agro Belgrade je vodeći međunarodni sajamsko – konferencijski događaj za voćarstvo, povrtarstvo i vinogradarstvo u Srbiji i regionu. Sajam je prilika za ostvarivanje poslovnih kontakata, mogućnost da se čuje više o savremenim tehnologijama i diskutuje o trenutnim i budućim trendovima na globalnom tržištu.

Agro Belgrade jedinstvena prilika za proizvođače, kupce, trgovce…

Srpskim i regionalnim kompanijama Agro Belgrade nudi svojevrsne mogućnosti za poslovno umrežavanje sa renomiranim svetskim partnerima i kupcima. U isto vreme, ovo je mesto gde kupci i trgovci voćem, povrćem, grožđem i vinom, mogu da uspostave kontakte sa proizvođačima iz našeg regiona koji se intenzivno razvija.

Agro Belgrade sajam i konferencija održavaju se od 2020. godine. Na sajamskom delu se do sada predstavilo preko 500 domaćih i inostranih izlagača iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Bugarske, Rumunije, zatim Italije, Holandije, Grčke, Nemačke, Turske, Indije i Ukrajine.

Pored sajamskog dela, Agro Belgrade organizuje i specijalizovane konferencije koje se bave najaktuelnijim pitanjima iz poljoprivrede i prehrambene industrije.

ljive

Izvoz srpskog voća dostigao 645 miliona evra

Na globalnom nivou, Srbija je prepoznata kao jedan od najvećih proizvođača i izvoznika maline, višnje i šljive. U Srbiji se intenzivno razvija i proizvodnja jagode, jabuke i borovnice, pa tako širom zemlje sve češće vidimo moderne, intezivne voćnjake i centre za pakovanje i preradu.

Poznat je i visok kvalitet voća, ali i prerađevina od voća proizvedenog u Srbiji. Idealna klima sa puno sunčanih dana pruža uslove za pravovremeno sazrevanje sa minimalnom upotrebom agrotehničkih mera. Voće iz Srbije je cenjeno na svetskom tržištu. U 2020. godini izvoz srpskog voća je dostigao 645 miliona evra.

Prvi Berry Business Forum održan prošle godine

Berry Business Forum je specijalizovana konferencija usmerena je na industriju svežeg bobičastog voća čija proizvodnja u Srbiji i regionu rapidno raste, dok je potražnja u svetu sve veća. Konferencija je okupila srpske i regionalne uzgajivače, domaće i međunarodne stručnjake, kao i dobavljače i distributere uključene u proces proizvodnje, pakovanja, čuvanja i trgovine jagodasto-bobičastim voćem, omogućavajući da se svi poslovni akteri nađu na jednom mestu i umreže.

Agro Belgrade je prepoznat kao perspektivna sajamska manifestacija od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Sekretarijata za privredu Grada Beograda i USAID-ovog Projekta za konkurentnu privredu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Slične vesti

Najnovije

Želite da Vam šaljemo vesti?