U Arilju o tehnologiji, zaštiti i preradi jagodastih vrsta voćaka

jagode u gajbici

O jagodi, ribizli, ishrani jagodastih vrsta i preradi u Opštoj zemljoradničkoj zadruzi „Agro eko voće Arilje“.

Prezentacija projekta „Unapređenje tehnologije gajenja, konkurentnosti i ekonomičnosti proizvodnje jagodastih vrsta voćaka kao i mogućnost dodavanja vrednosti proizvodu kroz preradu“ održaće se u Arilju 12. jula 2019. godine.

Projekat realizuje Institut za voćarstvo, Čačak u suorganizaciji sa Opštom zemljoradničkom zadrugom „Agro eko voće Arilje“ i Prvom složenom zemljoradničkom zadrugom „Naši voćari“, a finansira Ministarstvo poljoprivrede, šumarstava i vodoprivrede Republike Srbije.

Prezentacije će biti održane 12. jula 2019. godine u prostorijama Opšte zemljoradničke zadruge „Agro eko voće Arilje“ u Arilju, sa početkom u 11 sati.

Predavanja će biti iz oblasti tehnologije gajenja i zaštite jagodastih vrsta voćaka, kao i mogućnost prerade njihovih plodova u cilju poboljšanja nutritivne vrednosti i dobijanja proizvoda sa dodatnom vrednošću.

U okviru edukcije održaće se četiri predavanja:

  • Tehnologija gajenja jagode – predavač dr Jelena Tomić
  • Tehnologija gajenja ribizle ‒ predavač dr Svetlana M. Paunović
  • Ishrana jagodastih vrsta voćaka ‒ predavač dr Mira Milinković
  • Prerada voća ‒ predavač dr Olga Mitrović

Nakon predavanja biće održana diskusija o značaju gajenja jagode i ribizle, pravilnom zasnivanju zasada i primeni savremenih agro i pomotehničkih mera koje imaju za cilj unapređenje kvaliteta plodova, a time i konkurentnosti i ekonomičnosti proizvodnje, kao i dodavanja vrednosti proizvodu kroz preradu.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane da prisustvuju predavanjima.

Glas zapadne Srbije

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Slične vesti

Najnovije

Želite da Vam šaljemo vesti?