Fito farmacija

LG Seeds
ovce ovcarnik

Konkurs za bespovratna sredstva za opremanje farmi

Konkurs za dodelu bespovratnih sredstva za opremanje govedarskih, svinjarskih, ovčarskih, kozarskih, živinarskih farmi i nabavku opreme

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za opremanje stočarskih farmi u AP Vojvodini za 2018. godinu.

Predmet konkursa je dodela bespovratnih sredstava za sufinansiranje:

 • opremanja govedarskih farmi,
 • opremanja svinjarskih farmi,
 • opremanja ovčarskih farmi,
 • opremanja kozarskih farmi,
 • opremanja živinarskih farmi,
 • nabavke opreme za mužu,
 • nabavke opreme za hlađenje i skladištenje mleka,
 • nabavke opreme za izđubravanje,
 • nabavka opreme za pripremu, rukovanje i distribuciju koncentrovane i kabaste stočne hrane na gazdinstvu.

Koliko sredstava je na raspolaganju?

Za realizaciju Konkursa za dodelu bespovratnih sredstava predviđen je ukupan iznos u visini do 50.000.000 dinara.

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi utvrđuje se u iznosu do 60 odsto prihvatljivih troškova investicije, odnosno 70 odsto za podnosioce prijava čija je investicija na područjima s otežanim uslovima rada u poljoprivredi, lica mlađa od 40 godina i žene.

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može preći 2.000.000 dinara, odnosno 2.200.000 za podnosioce prijava čija je investicija na područjima s otežanim uslovima rada u poljoprivredi, lica mlađa od 40 godina i žene.

Minimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi je 50.000 dinara, a u razmatranje će biti uzete prijave čija je vrednost jednaka ili veća od 100.000 dinara.

Prilikom razmatranja podnetih prijava za ostvarivanje bespovratnih sredstava, priznavaće se samo investicije realizovane nakon 1. 1. 2018.

Za govedarske farme

Bespovratna sredstva za opremanje govedarskih farmi mogu se koristiti za nabavku bokseva za smeštaj muznih krava i tovnih junadi, podova za ležišta, pojilica, termopojilica, električnih pastirica, ventilacije, muzilica, sistema za mužu, laktofriza i grupnih i pojedinačnih bokseva za telad.

Za svinjarske farme

U svinjarstvu se ova sredstva mogu utrošiti za nabavku bokseva za prašenje, prostirki, podova za staje, grejnih ploča, sistema za grejanje, bokseva za prasad, bokseva za tov svinja sa hranilicom, hranilice, pojilice, linije za hranjenje, uklještenje, ventilaciju.

Za ovčarske i kozarske farme

Opremanje ovčarskih i kozarskih farmi podrazumeva nabavku pojilica, termopojilica, električnih pastirica, hranilica, muzilica, sistema za mužu i laktofriza.

Za živinarske farme

U opremanje živinarskih farmi spada nabavka hranilica, linija za hranjenje, pojilica, linija napajanja, ventilacije, panela za hlađenje, klapni i grejanja.

Ostalo

Oprema za pripremu, rukovanje i distribuciju koncentrovane i kabaste stočne hrane na gazdinstvu podrazumeva ekstruder, mlin čekićar, mešaonu, paletirku i balirku za seno.

Oprema za izđubravanje: skreperi i separatori, uređaji za mešanje osoke i tečnog stajnjaka, pumpe za pražnjenje tankova, separatori za osoku i tečni stajnjak, specijalizovana oprema za transport čvrstog, polutečnog i tečnog stajnjaka i prateća oprema za tečni i polutečni stajnjak.

Ko ima pravo na podsticaje?

Pravo na podsticaje imaju lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu: fizička lica – nosioci registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, preduzetnik nosilac registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva i pravna lica: privredna društva i zemljoradničke zadruge.

Podnosilac prijave za sektor mleko može imati 1-19 mlečnih krava i potvrdu za odgovarajuću kategoriju životinja koju je izdala nadležna veterinarska inspekcija.

Za sektor meso, podnosilac može imati manje od 20 junadi u tovu, odnosno manje od 150 ovaca/koza, odnosno manje od 30 krmača, odnosno manje od 100 tovljenika svinja, odnosno manje od 4.000 pilića brojlera i potvrdu za odgovarajuću kategoriju životinja koju je izdala nadležna veterinarska inspekcija.

Konkurs je otvoren do utroška sredstava, zaključno sa 15.5.2018. godine.

TEKST KONKURSA U CELINI, PRAVILNIK I OBRAZAC PRIJAVE

Oznake:, , , , , ,

Komentari (6)

 • Avatar

  Virtemberg

  |

  Dali se to tiče samo Vojvodine za bespovratna sredstva?

  Reply

  • Avatar

   Administrator

   |

   Poštovani Dragane, da.

   Reply

 • Avatar

  Dragan

  |

  Dali se to tiče samo Vojvodine za bespovratna sredstva?

  Reply

  • Avatar

   Administrator

   |

   Poštovani , da.

   Reply

 • Avatar

  Ana

  |

  Kako mogu konkurisati trebaju mi srestva za objekat jer imam ovce i planiram da cuvam 100-150

  Reply

  • Avatar

   Administrator

   |

   Poštovana Ana, na ovom linku su sve infornacije vezano za ovaj konkurs: http://www.psp.vojvodina.gov.rs/VestiCyr.aspx?Id=21579.
   Ovo je kontakt telefon sekretarijata: 021-487-4411, gde, verujemo, možete dobiti odgovore na Vaša pitanja.
   Želimo Vam uspeh u radu.
   Hvala što nas pratite.

   Reply

Ostavi komentar

Predstavljamo

“Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar 2019” u prodaji

Novu knjigu "Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar", izdanje za 2019. godinu moguće je poručiti online ili preko narudžbenice, ili je podići lično ...
Detaljnije

Najave događaja

prezentacij atraktora u radu

Jubilarni 15. SPIT – prikaz savremenih mašina i opreme u Kaću

SPIT će se održati u subotu, 20. jula 2019. godine, u Kaću, na parceli porodičnog gazdinstva Malešev ...
Detaljnije