Fito farmacija

LG Seeds
ovce na ispasi

Isplata naknade za umatične ovce do kraja godine

Radošević: “Isplata za umatičene ovce kasni… 20 hiljada zahteva više.”

Lučani – Brojni poljoprivrednici još uvek nisu primili naknadu za umatičene ovce, jer zahtevi nisu na vreme procesuirani.

Međutim, državni sekretar u ministarstvu poljoprivrede, Željko Radošević, ističe kako će novac na računima poljoprivrednika biti do kraja godine.

“Tačno je da isplata za umatičene ovce kasni, ali u Službi za agrarna plaćanja već godinama imamo isti broj izvršilaca, a imamo 20 hiljada zahteva više. Uveli smo radne subote i prekovremene sate kako bi uspeli sve te zahteve da obradimo, i što pre isplatimo novac poljoprivrednicima, a ja  očekujem da će to biti u decembru”, izjavio je Radošević za GZS.

Ministarstvo poljoprivrede, prema rečima Radoševića, priprema Zakon o uređenju tržišta poljoprivrednih proizvoda kako bi pomogla malinarima, ali i drugim biljnim proizvođačima u Srbiji.

“Moramo zaštiti naše proizvođače. Do kraja godine trebalo bi da imamo okvire novog zakona. Činimo maksimum napora, da brže i efikasnije radimo. A zaštita geografskog porekla, je ono čemu težimo. Srbija je zemlja izvanrednih ukusa i moramo ojačati potrebu da se naši proizvodi brendiraju, kako bi mogli sa najkvalitetnijom ponudom da se pojavimo na najzahtevnijem tržištu”, rekao je Radošević.

Izvor: Glas zapadne Srbije

Oznake:, ,

Komentari (1)

  • Avatar

    Slavica

    |

    A za umaticene koze ? Hoce li biti isplata i za njih ? I za koju je to godinu ?

    Reply

Ostavi komentar

Predstavljamo

Nova knjiga Branislava Gulana o nestajanju sela u Srbiji

Nova knjiga o selu Branislava Gulana, publiciste, književnika i člana Naučnog društva ekonomista Srbije, "Ruralne sredine u Srbiji - Spasavanje ...
Detaljnije

Najave događaja

Poljoprivredni sajam u Jaši Tomić 29. septembra

Treći poljoprivredni sajam u Jaši Tomiću. Prijave su u toku ...
Detaljnije